28 / 03 / 2024

Kredi ön yeterliliği aldınız mı?

Kredi ön yeterliliği aldınız mı?

Hayalinizdeki evi buldunuz. Çok mutlusunuz. Peki teklif vermeden önce bankanızla görüşüp belirlediğiniz miktar ve şartlarda krediyi kullanıp kullanamayacağınızı öğrendiniz mi?Keller Williams Danışmanı Şirin Sezer konuyu Emlakkulisi.com okurları için yazdı



Hayalinizdeki evi buldunuz. Çok mutlusunuz. Peki teklif vermeden önce bankanızla görüşüp belirlediğiniz miktar ve şartlarda krediyi kullanıp kullanamayacağınızı öğrendiniz mi? 


Ülkemizde resmi bir uygulama olmasa da teklif vermeden önce bankanızla görüşüp belirlediğiniz peşinat ve ödeme koşullarına yönelik kredi alıp alamayacağınızı teyit etmenizi tavsiye ederim. Yapacağınız bu çalışma sizi teklif verdikten sonra oluşacak koşuşturmanın ve hayal kırıklıklarının büyük bir bölümünden koruyacaktır. Aynı zamanda hızlı hareket etmenizi sağlayacağı için hayalinizdeki evi kaçırmayacaksınız. Lütfen unutmayın bankalar ödeme planlarını düzenlerken kredi taksitlerinin müşterilerinin gelirlerine uygun olmasına özellikle dikkat ederler.


Satın alınan konutun ekspertiz değerinin en fazla %75'ine kadar kredi kullandırılabilir. Konutun değeri kredi başvurduğunuz bankaca yapılacak ekspertiz sonucunda belirlenir. Bu nedenle ön yeterlilik alma aşamasında hem mülk sahibiyle hem de bankanızla çıkması muhtemel ekspertiz değerini de görüşmeniz faydanızadır.


Bu yazı Garanti Bankası, Ethem Efendi Şubesi, Bireysel Bankacılık Müşteri İlişkileri Yöneticisi İpek Bilgi Başer’in katkılarıyla düzenlenmiştir.



Şirin Sezer

Keller Williams Danışmanı 


Şirin Sezer kimdir?


Geri Dön