23 / 04 / 2024

Kredilerin yeniden yapılandırılmasında komisyon bedeli haksız bulundu!

Kredilerin yeniden yapılandırılmasında komisyon bedeli haksız bulundu!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, bankaların verdikleri konut kredilerinde yeniden yapılandırma isteyen müşterilerden, "komisyon bedeli", " kredi tahsis ücreti" adı altında ek ücret almasını haksız buldu...



Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, bankaların verdikleri konut kredilerinde yeniden yapılandırma isteyen müşterilerden, "komisyon bedeli", "kredi tahsis ücreti" adı altında ek ücret almasını haksız buldu. 


İzmirli avukat Tacettin Çolak'ın açtığı davada mahkeme, bu ücretlerin müşteriye iadesine karar verdi. 

Çolak, konut kredisi aldığı ve yeniden yapılandırma için başvurduğu bankanın kendisinden, çeşitli bedeller adı altında kesinti yapması üzerine yargıya başvurdu. 


Dosya, süreç içinde Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin önüne geldi. Yüksek mahkeme, konut kredisi sözleşmesine dayalı olarak kullandırılan kredinin yapılandırılmasında, "komisyon bedeli", "kredi tahsis ücreti" gibi başlıklar altında kesinti yapılamayacağına hükmetti. 


Kendisinden bu yolla yapılan kesinti toplamının 7 bin 328 liraya karşılık geldiğini, şimdi parayı geri almaya hak kazandığını belirten Çolak, "Bu dava diğer yurttaşlar için de emsal oluşturacak nitelikte" dedi. 



Cumhuriyet


Geri Dön