27 / 04 / 2024

Kredili ev alırken tapu işlemleri!

Kredili ev alırken tapu işlemleri!

Bir ev sahibi olmak isteyip de yeterli birikimi olmayanlar için başvurulabilecek en iyi yöntem konut kredisi almak oluyor. İşte,kredili ev alırken tapu işlemleri!



Kredili ev alırken tapu işlemleri!

Bir ev sahibi olmak isteyip de yeterli birikimi olmayanlar için başvurulabilecek en iyi yöntem konut kredisi almak oluyor.  Kira öder gibi ev sahibi olmak şeklinde tanımlanan bu yöntemin kullanılabilmesi için bazı şartlara uyulması gerekiyor. 


Konut kredisi temel olarak satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir tüketici kredisi olarak biliniyor.Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor.


Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekiyor. Konut kredisi başvurunuzun onaylanmasının ardından evinizin ne kadarına kredi kullanılacağını ekspertiz belirliyor.


Kredili evin tüm işlemlerinin tamamlanmasının ardından konut için tapu alınabiliyor. Tapu işlemleri için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuru yapılabiliyor. Tapu işlemleri için gereken belgeler aşağıda yer alıyor;



Kredili ev alırken tapu işlemleri!

Tapuda gerekli belgeler!

* Satışı gerçekleşecek taşınmaza ait tapu senedi

* Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları 

* Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

* Satışı yapılacak olan taşınmaza ait ilgili belediyeden alınmış emlak beyan değerini gösteren belge

* Kat mülkiyeti kurulmuş gayrimenkullerde DASK poliçesi 


Kredili tapu nedir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön