16 / 04 / 2024

Kredili tapu için gerekli belgeler!

Kredili tapu için gerekli belgeler!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyenler aylık gelirinin olduğunu ispatladıkları müddetçe kredi kullanabiliyor. Peki, Kredili tapu için gerekli belgeler neler?



Kredili tapu için gerekli belgeler!

Aylık gelirinin olduğunu ispatlayabilen herkes konut kredisinden faydalanabiliyor. Ancak kişinin daha önceden sorunlu kredisi varsa ve bankalar tarafından verilen kredi skorlaması kötüyse kredi kullanamıyor. 


Konut kredisi kullanabilmek için ilk olarak bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Başvurunun kabul edilmesinin ardından eve ekspertiz geliyor ve konutun ne kadarına kredi verileceğini belirliyor. 


Ev kredisi onayınızı aldınız, şimdi sıra evi almaya geldi. Bunun için yapmanız gereken ilk şey taşınmazın bağlı bulunduğu belediyeye gidip evin herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını sorgulamanız gerekiyor. 

 

Şayet vergi borcu var ise öncelikle bu borcun kapatılması

gerekiyor. Buna benzer tapu masrafları ve tapu harcı gibi zorunlu ücretleri mülk sahibi ile önceden görüşüp anlaşarak ödeme için orta yol bulunması gerekiyor. 


Ancak genelde tapu masrafları özellikle de tapu harcı alıcı tarafından ödeiyor.Belediyeye gidildiğinde atılması gereken ikinci adım ise rayiç belgesi istemek oluyor.  Bu evrak Tapu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından isteniyor.  


Tapu için gerekenler!

- Satışı gerçekleşecek taşınmaza ait tapu senedi

- Satıcı ve alıcıların fotoğraflı nüfus cüzdanları (pasaport veya avukat kimliği ile işlem yapılabilmekte ancak ehliyet ile işlem yapılmamaktadır.)

- Satıcıların birer, alıcıların ikişer adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafları

- Tapu sahibi işleme bizzat gelmiyor ise, temsile ilişkin belge(Vekâletname, vasi kararı, kayyım kararı vb.) Vekil veya temsilci olan kişinin fotoğraflı nüfus cüzdanı ve bir adet vesikalık fotoğrafı

- Yine alıcılardan da bizzat gelmeyen var ise, onları temsil eden kişilerin fotoğraflı nüfus cüzdanları, vesikalık fotoğrafları ve temsile ilişkin belge

- Satışı yapılacak olan taşınmaza ait ilgili belediyeden alınmış emlak beyan değerini (rayiç bedel) gösteren belge

- Kat mülkiyeti kurulmuş gayrimenkullerde DASK poliçesi



Kredili tapu işlemleri!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön