28 / 03 / 2024

Krediyle alınan ev nasıl satılır?

Krediyle alınan ev nasıl satılır?

Bankadan kredi kullanarak bir ev almak istediğinizi ancak evin kredi borcunun devam ettiğini düşünelim. Bu durumda krediyle alınan ev nasıl satılır? Krediyle alınan ev nasıl alınır?



Krediyle alınan ev nasıl satılır?

Elinde yeterli nakiti olmaması nedeni ile bankalardan alınan konut kredisi; gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunulan kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Mesken sahibi olmak isteyenler bankaların uzun vadeli ve düşük faizli kredilerinden faydalanabiliyor. Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde ipotek kuruluyor. Bu ipotek ancak borcun tamamının ödenmesi halinde kaldırılıyor.


Peki, kredi kullanarak bir ev almak istediğinizi ancak kredi borcunun devam ettiğini düşünelim. Bu durumda krediyle alınan ev nasıl satılır? Krediyle alınan ev nasıl alınır?


Krediyle alınan evin borcu kapanmadan satılması mümkün olabiliyor. Bu şekilde yapılacak satış alıcı ve satıcının aralarında yaptığı anlaşmaya göre şekilleniyor.


Örneğin alıcı tarafından konutun peşin alacaksa; Kredi kullanılan bankanın borcu kapatılarak, ipotek kaldırılır ve konut alıcıya geçer.  


Ayrıca alıcı ve satıcının aralarında anlaşması halinde; bankaya yaptıkları anlaşmayı duyurmayabiliyor. Evi satan kişi kredi bakiyesini aşan tutarı alıcıya öder ve konut üzerinde ipotek bulunduğu halde tapuda alım-satım işlemi gerçekleştirilir.


Tüm bunların yerine alıcı adına yeni kredi hesabı açılabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş tarafından eski kredi kapatılıyor ve tapuda alım-satım işlemi gerçekleştiriliyor. 


İpotek fek yazısı kime verilir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön