18 / 04 / 2024

Krediyle ev almanın binbir yolu!

Krediyle ev almanın binbir yolu!

Kira öder gibi düşük taksitlerle ev sahibi olabilme imkanı sunan mortgageta düzenli gelire sahip herkese uygun bir seçenek var



Orta halli ve düzerdi gelire sahip bir aileyseniz ev almayı gözünüzde çok da büyütmeyin. Bankalara bir uğrayın,
bütçenize uygun bir seçenek mutlaka önünüze koyulacaktır..

KİRA öder gibi düşük taksitlerle ev sahibi olabilme imkanı sunan mortgageta düzenli gelire sahip herkese uygun bir seçenek var. Diyelim ki kiracısınız ve "Artık benim de bir evim olsun" diyorsunuz. Satın alabileceğiniz evin fiyatının yüzde 25'i kadar da bir paranız var. Düzenli bir gelire de sahipseniz siz tam bir potansiyel mortgage müşterisisiniz demektir. Ev fiyatının kalan yüzde 75'lik kısmını kredi olarak kullanabilirsiniz. Aynı şey, başını sokacak bir evi olsa da çocuklar büyümeye başladığı için onu satıp daha büyük bir konuta sahip olmak isteyenler için de geçerli.

Mortgage kredileri esas itibariyle sabit faizli ve değişken faizli olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Faizlerin ileride düşmesini bekliyorsanız değişken faizli kredileri tercih edebiliyorsunuz. Ancak yükseliş riskini göze almanız lazım.
 
DÜŞÜK TAKSİTLE BAŞLAMAK MÜMKÜN
Eğer sabit faizli kredi kullanırsanız yükselişlerden etkilenmeyeceğiniz kesin. Üstelik düşüşlerden faydalanmak hiç de imkansız değil. Çünkü faizler hızlı düşerse kredinizi daha uygun koşullarla bir başka kuruma aktarmanızın önünde küçük bir ceza ödemesi dışında engel yok. Hatta İş Bankası'nda kredi yenileme seçeneğinin adı Devralınan Yeni Nesil Ev Kredisi...

Mortgage şartlarını taşıyorsunuz ama küçük bir sorun var. Kızınız özel bir kolejde son sınıfa geçti. Okul taksitleri bir yıl daha aile bütçenizin ciddi bir bölümünü alıp götürecek. Bu yüzden istediğiniz evi bulduğunuz halde harekete geçemiyorsunuz. Şimdilik ödeyebileceğiniz taksit tutarı çok düşük. Bu da sorun değil. Garanti Mortgage'ın Artan Taksitli Mortgage seçeneği işinizi görecektir. Kredi taksit ödemelerine düşük tutarlardan başlayıp her yıl istediğiniz oranlarda artırabilirsiniz. Kızın okul taksitlerinden kurtulunca tutarı artırırsınız. Unutmayın, taksit tutarları ne kadar artarsa katlanacağınız faiz maliyeti o kadar azalacaktır.

Peşinatı yatırıp krediyi alınca elinizde bir miktar daha nakit kaldı. Akbank'ın Büyük Kırmızı Ev markasıyla sunduğu seçenekler arasında yer alan Kendini Ödeyen Mortgage tam sizin işinizi görecek cinsten. En az 1000 TL bakiyeli vadesiz mevduat hesabınızı Kendini Ödeyen Mortgage hesabına bağlayarak birikimlerinizden elde edeceğiniz gelirle taksit ödemelerinizi hafifletebilirsiniz.

Yatırım amacıyla bir ev almak istiyorsunuz ama ne yeterli peşinatınız var ne de yüksek tutarlı taksit ödeme imkanınız. Hiç sorun değil. Hemen çevrenize bakıp sizinle aynı durumda bir tanıdık bulun ve doğruca Yapı Kredi'ye gidin. Ev Beraber Mortgage seçeneği tam size göre. Müşterek tapuyla alıp kredileri beraberce ödeyerek ev sahibi oldunuz demektir. Dolgunca bir maaşla çalışıyorsunuz ama emekliliğinize de 3-4 yıl kalmış, ilköğretimdeki çocuklarınız da 4-5 yıl sonra üniversiteye gidecek, masraflar artacak. "Şimdi mortgage kredisi alsam, tam vade ortasında emekli olursam gelirim düşer, üniversite harçları da cep yakıyor, çocukların taksitlerini ödemekte zorlanırım" demeyin. Finansbank'ın Azalan Taksitli Mortgage seçeneği işinizi görebilir. Emekli olana kadar ödeyeceğiniz taksitleri yüksek tutun, 4-5 yıl sonraki taksitler leblebi çekirdek parasına insin.

ESKİ EVİNİ SATMAK İÇİN ACELE ETME
Diyelim ki zamanında büyük zorluklar çekerek aldığınız küçük bir eviniz var. Ama çocuklar büyüdü ve daha büyük bir eve geçmeniz lazım. Hayalinizdeki evi buldunuz. Eski evinizi satıp üzerini de krediyle tamamlamak istiyorsunuz. Alacağınız evi bulsanız da, ilk göz ağrınız olan evi yok pahasına elinizden almak isteyenlere boyun eğmek istemiyorsunuz. Hiç sorun değil. İş Bankası'nın Yeni Nesil Ev Kredisi adıyla sunduğu mortgage hizmetleri arasında yer alan Evden Eve paketi tam size göre. Yeni evinize hemen taşınıyor, eski evinizi satmak için tam altı ay zaman kazanıyorsunuz.

Tam da yeni taşınmışken çok beğendiğiniz ve bir ev karşınıza çıktı. Hem de yaşamayı hayal ettiğiniz semtte... "Keşke taşınmasaydım, ev sahibine ödediğim üç kira karşılığı depozito yanacak, verdiğim komisyona da yazık olacak" deyip yeni evden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Finansbank'ın Ana Para Ertelemeli kredi seçeneğini tercih edin. Vadenin üçte birine kadarki sürede sadece faiz ödemesi yapma imkanı sunan bu seçenek kirada otururken bile taksitleri rahatça ödemenizi sağlayacaktır.

HER ŞEY DAHİL KREDİ
"Evi alsak da çok masraf gerektirecek, altından kalkamam" demeyin. Çoğu banka, yeni evinize yapacağınız harcamaları da, kredi masraflarınızı da mortgage kapsamında karşılayabiliyor. Örneğin Türk Ekonomi Bankası (TEB) konut alımı sırasında karşılaşılan ekspertiz ücreti, ipotek masrafı, konut/hayat sigortası primi gibi masrafları da uzun vade ve uygun faizle kredilendirmek isteyenlere Herşey Dahil Kredi seçeneğini sunuyor.
Buraya kadarki seçeneklerin hiçbiri size uymadı mı? Öyleyse bankalara bir uğrayın. Mutlaka size özel bir seçenek çıkacaktır karşınıza...
Business Mortgage


Geri Dön