20 / 04 / 2024

KTO yeni hizmet binasının temeli atıldı!

KTO yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından yaptırılan yeni hizmet binasının temeli atıldı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’nin Türkiye’de kalkınma konusunda öncü ve örnek bir şehir olduğunu söyledi.



Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından yaptırılan yeni hizmet binasının temeli atıldı. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’nin Türkiye’de kalkınma konusunda öncü ve örnek bir şehir olduğunu söyledi.


Törene, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, KTO meclis üyeleri ve davetliler katıldı.


Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telgraflarının okunmasıyla devam etti.


Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Ülkelerin rekabet güçleri aynı zamanda rekabetçi şehirleri ile ölçülmektedir. Dünyanın önde gelen ülkelerinin hepsi, bazı şehir ve bölgelerini ekonomik bakımdan daha öne çıkaracak politikalar izlemektedirler. Böylece şehirler üzerinden uluslararası rekabet güçlerini artırma yoluna giden ülkeler, bu rekabetçi şehirlerin ve bölgelerin sayısını artırmak suretiyle, topyekûn zenginleşme yoluna gitmektedirler. Çoğunlukla Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında yer alan zengin ülkelerin sahip oldukları öncü şehirlerin sayısı zaman içerisinde artış göstermiştir. Nitekim New York gibi Londra gibi Paris, Frankfurt ve İstanbul gibi şehirler ülkelerini sırtlayan, o ülkelerin büyüme lokomotifi konumundaki şehirlerdir. İşte Kayseri de; bu anlamda Türkiye’nin önemli şehirlerinden biridir. Kalkınmada diğer şehirlere öncü ve örnek olan Kayseri, şimdiye kadar yapmış olduğu atılımlarla Türkiye’de model olarak gösterilen sayılı şehirler arasında yerini almıştır” dedi.


Hiçyılmaz, “Kayseri Cumhuriyet döneminin başında devlet eliyle kurulan fabrikaların katkısı ile ekonomik ilerlemesini sürdürmüş ve 1980’li yıllara kadar ticaretin ön planda olduğu bir merkez olarak kendini göstermiştir. Şehrimiz 1980’lerden sonra özel sektörün de büyük gayretleri ile ticaretin yanı sıra sanayi alanında da kendini geliştirmiştir. Türkiye geneline baktığımızda; sanayi sektörü istihdamı yüzde 20, tarım sektörü istihdamı yüzde 23 ve hizmetler sektörü istihdamı yüzde 57 civarında bulunmaktadır. Kayseri’ye baktığımızda sanayi ve tarım sektöründe Türkiye ortalamasının üzerinde, hizmetler sektörü ortalamasının ise altında olduğu görülmektedir. Son yıllarda Erciyes’e yapılan yatırımlar ve diğer potansiyellerimizin de harekete geçirilmesi ile turizm sektöründe de önemli kazanımlar sağlanmaya başlanmıştır. Kapadokya bölgesine olan yakınlığı sayesinde şehrimizdeki hizmetler sektörünün de önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanacağı görülmektedir” ifadelerini kullandı.


TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da, “Bu hizmet binalarına baktığımız zaman KTO’nun hizmet anlayışına baktığımız zaman misyonunu ve vizyonunu görürsünüz. Kendilerini kutluyorum. Bu makamlar alma makamları değil, verme mekanlarıdır. Bunları şehrinizin ekonomisinin gelişmesi için yaparsınız. bugün ki hizmet etme anlayışıma yetmiyor. Bu kapsamda başkanımız ve meclis karar vermişler. Kendilerini kutluyorum. 70 yıl sonra bir ilk olacak. Fiziki şartlarda dünya şartlarda öncü kuruluş olamazsınız. Hizmet anlayışınızı değiştirmeniz gerekmektedir. O yüzden yıldızlama sistemine geçtik. İlk olarak birlikte başladık ve odalarımıza geçtik. Kayseri Ticaret Odası bu kapsamda 5 yıldızlı bir oda haline geldi. Bu anlayıştan dolayı bütün çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Kayseri her geldiğimizde muhakkak yeni bir şey konuşuruz. İnşallah Kayseri’mize yakışır modern bir fuar alanına da kavuşturulacak. Kayseri her şeyin en iyisini hak ediyor. Ticaret odamız Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından bir tanesidir. Kayseri bugün itibari ile turizm, sanayi, ticaret ve eğitim şehri haline geldi. Kayseri, devletine yük olmaz ama devletin yükünü üstüne alır. Bütün şehirlerimiz Kayseri’yi örnek alıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni hizmet binasının temeli atıldı.


Milliyet


Geri Dön