29 / 03 / 2024

Kübik cam tavanlı Apple'ın açılışı 2014 yılı başına kaldı!

Kübik cam tavanlı Apple'ın açılışı 2014 yılı başına kaldı!

Türkiye'deki ilk mağazasını Zorlu Center'da açacak olan Apple, kapılarını 2014 yılının başında açmaya karar verdi. Zorlu'daki Apple mağazası, dünyada sadece 2 mağazasında daha bulunan kübik cam tavanla kaplı olacak..



Apple Türkiye'deki ilk mağazasını Zorlu Center'da açıyor. Zorlu Center'da 2 bin metrekarelik yer kiralayan Zorlu AVM ile paralel zamanda açılış yapmayı planlayan Apple, kapılarını 2014 yılının başında açmaya karar verdi. 

Apple Store İstanbul, Zorlu Center AVM'de Nisan'da açılacak! Detaylar için tıklayın!

Wall Street Journal Türkiye'ye konuşan Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Apple yetkililerinin bu hafta İstanbul'a geldiğini ve mağazayı gezdiğini anlattı. Aralık ayma yetiştirmeyi planladıklarını dile getiren Alkaş, "Açılış Ocak ayına kaldı. Çünkü inanılmaz titiz çalışıyorlar" dedi. Zorlu'daki Apple mağazası, dünyada sadece 2 mağazasında daha bulunan kübik cam bir tavanla kaplı olacak. Bu tavan için camlar özel olarak üretiliyor. Apple'in yer kaplamalarını bile neredeyse kimyasal deney yapar gibi özenle seçip yerleştirdiğini ifade eden Alkaş, süreci şöyle özetledi: "Tüm bu özen sonucunda ortaya gerçekten çok güzel bir mağaza çıkacak. Dünyadaki en iddialı mağazalarından birisi olacak. Apple'in mağazası Zorlu'nun lüks katında Louis Vuitton ile Burberry'nin hemen arasındaki boşlukta yer alıyor. AVM'nin en görünür yerinde konumlandırılan mağaza, şu an üzerinde ağaç resimleri olan yeşil bir kağıtla kaplı. İçeride ise camların takılma çalışmaları sürüyor." 2003 yılına kadar sadece Amerika'da mağaza açan Apple, 2003 ylında dışarıya açılımını Tokyo'da Ginza Caddesi'nde açtığı mağaza ile yaptı. 2004 ve 2005 yıllarında Tokyo'ya iki mağaza yatırımı daha yaptı. 


Bu yılın üçüncü çeyreğinde 31,2 milyon iPhone ve 17 milyon iPad satışı gerçekleştiren Apple, aynı dönemde 3,8 milyon Mac bilgisayar sattı. 



Ankara İlke Gazetesi



Geri Dön