25 / 04 / 2024

Küçük Çamlıca Korusu'na televizyon ve radyo kulesi mi yapılıyor?

Küçük Çamlıca Korusu'na televizyon ve radyo kulesi mi yapılıyor?

Küçük Çamlıca Korusu'na sessiz sedasız televizyon ve radyo kulesi inşaatı yapımına, meslek odalarından ve demokratik kitle örgütlerinden tepki geldi.



Küçük Çamlıca Korusu'na sessiz sedasız televizyon ve radyo kulesi inşaatı yapımına, meslek odalarından ve demokratik kitle örgütlerinden tepki geldi. CHP de TBMM ve istanbul Büyükşehir Belediyesi (ÎBB) Meclisi'ne soru önergesi vermeye hazırlanıyor. 1. dereceden SIT alanı ve belediye imar planlarında park ve yeşil alan olarak görünen Küçük Çamlıca Korusu için hazırlanan proje, 123 bin metrekarelik bir alam kapsayacak. Kulede seyir katlan, restoranlar ve mağazalar bulunacak. 


'GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ' 

İstanbul'un siluetini ve ekolojik yapısını bozacak olan projenin maliyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karşılanacak. 24 Temmuz 2014 tarihinde yapılan ihaleyi 27 firma arasından Sarıdağlar inşaat Firması kazandı. Erzurum'da çöken atlama kulelerini de yapan firma birçok kamu ihalesi kazandı. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası istanbul Şube Başkanı Emine Girgin yaptığı açıklamada "Konuyu Aydınlık'tan öğrendik. Yerinde inceleme yaptıktan sonra gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi. 


TMMOB Mimarlar Odası istanbul Büyükkent Şube Sekreteri Ali Hacıalioğlu da "Hemen müdahil olarak incelemelere başlıyacağız." dedi. 


IBB Meclis ve imar Kurulu üyesi Nezih Küçükerden ise "Meclis üyeleri olarak konuyu IBB Meclisi'ne, milletvekillerimiz de TBMM gündemine taşıyacak. İstanbul kimsenin tapulu malı değil" dedi. Proje kapsamında çok sayıda ağacın kesilmesi dikkat çekti. 


Aydınlık Gazetesi


Geri Dön