28 / 03 / 2024

Küçük Çamlıca Tv ve Radyo Kulesi'nin temeli atıldı!

Küçük Çamlıca Tv ve Radyo Kulesi'nin temeli atıldı!

İstanbul’un seyir terası olacak Küçük Çamlıca Tv ve Radyo Kulesi'nin temeli atıldı. Haziran'da açılması planlanan kule, 400 metreden 360 derece seyir keyfi sunacak.




Çamlıca Tepesi'ndeki önemli projelerden biri olan Küçük Çamlıca Tv ve Radyo Kulesi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Proje hakkında güncel bilgileri Sarıdağlar İnşaat Proje Müdürü Özgen Bölük Yeni Şafak'a anlattı. Kazı işlemi tamamlandığını söyleyen Bölük, “İlk temel atıldı. Beton için C-60 sınıfı denen en kaliteli ve dayanıklı malzeme kullanılıyor. Kazı işleminde yaklaşık 100 metreküp toprak çıkarılarak zeminden 30 metre aşağı inildi. Bu alanda 4 kat bodrum olarak kullanılacak. Bodrum katlar kütüphane, sergi alanları gibi sosyal ve kültürel faaliyetler için değerlendirilecek. Kule ile birlikte çevrede geniş çaplı peyzaj çalışması da yapılacak” ifadelerinde bulundu.

TARİHİ YARIMADA İZLENECEK

"İstanbul 360 derece seyredilecek" diyen Bölük şu bilgileri verdi: “Kule 220 metre betonarme, 145 metre anten uzunluğuyla birlikte toplam uzunluğu 365 metre olacak. Çamlıca Tepesi'nin denizden yüksekliğini de hesapladığımızda 400 metre tepeden İstanbul seyredilecek. Açık ve güneşli bir havada İstanbul Boğazı, Tarihi Yarımada, Adalar 360 derece izlenilebilecek. Projeyi 2017 Kadir Gecesi'nden önce yani haziranda bitirmeyi planlıyoruz”

SEYİR ALANI VE RESTORAN

Projenin alanında Avrupa'nın 1 numarası olduğunu belirten Bölük, “Eyfel Kulesi 300 metre. Dolayısıyla Çamlıca'daki kule 65 metre daha yüksek olacak. Halihazırda Türkiye ve Avrupa'nın en büyük tv kulesi. Seyir kulesi 4 kattan oluşacak. 2 kat seyir alanı, 2 kat restoran olarak hizmet verecek. Katlara asansör ile hızlı ulaşım sağlanacak. Seyir katında 200 kişi aynı anda bulunabilecek. Restoranda ise aynı anda 75 kişi ağırlanabilecek” açıklamasında bulundu.



Yeni Şafak


Geri Dön