26 / 04 / 2024

Küçük Menderes Projesi için arazi çalışmalarına başlandı!

Küçük Menderes Projesi için arazi çalışmalarına başlandı!

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Celal Bayar Üniversitesince yürütülen "Küçük Menderes Havzası Projesi 2009 Yaz Çalıştayı" kapsamında arazi çalışmalarına başlandı



İzmir'in Ödemiş ilçesi ve çevresinde yoğunlaşan çalışmalarda, Ödemiş Ovası'nın doğal ve çevre değişimleriyle arkeolojik yapısının araştırılacağı bildirildi. ÇEKÜL Küçük Menderes Havzası Koordinatörü Emin Başaranbilek, havzanın jeo arkeolojisi üzerinde yoğunlaşılan bu yılki çalışmaların, Celal Bayar Üniversitesinden Serdar Vardar başkanlığında yürütüldüğünü, vakfın da destek verdiğini söyledi. CBÜ öğretim görevlilerinden Serdar Vardar ise Ödemiş Ovası'nda, prehistorik evreden bugüne kesintisiz bir yerleşimin olduğuna inandıklarını, bu konuda ciddi bilimsel verilere ulaştıklarını ve bu verilerin ışığında bu yıl çok önemli katkı sağlayacak faaliyette bulunacaklarını ifade etti. 

"EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK" KAMPANYASI
Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında, 17 anaokulu ve 584 dersliğin yapıldığını bildirdi. Mehmet Bulut, kampanya kapsamında hayırsever iş adamlarının eğitime önemli katkıda bulunduğunu söyledi. Hayırseverlerin okul yapımı konusundaki duyarlılıklarının devam etmesini beklediklerini ifade eden Bulut, kampanya kapsamında 17 anaokulu, ilköğretimde 480, orta öğretimde de 104 olmak üzere 584 derslik yapıldığını belirtti.

Bulut, Malatyalı iş adamı Mehmet Ali Aydınlar'ın vefat eden oğlu Kerem Aydınlar adına Arapgir ilçesinde yaptıracağı okulun inşaatının devam ettiğini, okulun 16 derslikli eğitim binası, lojman, spor salonu ve 200 öğrencilik pansiyonuyla tam bir eğitim kampüsü olacağını kaydetti.
AA


Geri Dön