28 / 03 / 2024

Küçükbakkalköy'de özel sağlık ve turizm tesis alanı imar planı askıya çıkıyor!

Küçükbakkalköy'de özel sağlık ve turizm tesis alanı imar planı askıya çıkıyor!

Ataşehir Belediyesi, Küçükbakkalköy'de özel sağlık tesis alanı 1919 ada 7 parsel ile turizm tesis alanı 2038 ada,13 parselin revizyon uygulama imar planlarını 27 Haziran 2014'te askıya çıkaracak. İşte o imar planları..



Küçükbakkalköy de özel sağlık ve turizm tesis alanı imar planı askıya çıkıyor!


Ataşehir Belediyesi, Küçükbakkalköy Mahallesi revizyon uygulama imar planı 1919 ada 7 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı itirazının 16 Mayıs 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylandığını duyurdu. 


Ataşehir Küçükbakkalköy turizm tesis alanı 2038 ada 13 parsel imar planı için tıklayın!


Küçükbakkalköy 1919 ada 7 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli revizyon imar planı, 27 Haziran 2014 Cuma günü Barbaros Mahallesi Şebboy Sokak No: 4A Batı Ataşehir adresindeki Ataşehir Belediye Başkanlığı'nın 1. Kat Plan ve Proje Müdürlüğü koridorunda ilanen askıya çıkarılacak. İmar planı, 26 Temmuz 2014 Pazar günü askıdan indirilecek. 


Küçükbakkalköy de özel sağlık ve turizm tesis alanı imar planı askıya çıkıyor!




Küçükbakkalköy 1919 ada 7 parselde ne var?


Ataşehir Belediyesi kayıtlarına göre 1919 ada 7 parsel, ayrık inşaat nizamına sahip; KAKS E:1.00, TAKS: 0.40

1213.60 metrekare yüzölçümüne ve 1216 metrekare tapu yüzölçümüne sahip özel sağlık tesis alanı olarak görülüyor. 



Küçükbakkalköy de özel sağlık ve turizm tesis alanı imar planı askıya çıkıyor!



İmar durumu:


1 - Mer'i İmar Planı ve mevzuatına uygun olarak boş arsa için inşaat şartları aşağıda gösterildiği şekilde tanzim edilerek imar durumu ile yalnız proje tanzim edilebilir, inşaat yapılamaz. Bu imar durumunun süresi 1 yıl olup, imar planında ve mevzuatında bir değişiklik olması halinde hiçbir hak iddia edilemez.


2 - Yapı ruhsatı müraacatı esnasında İSKİ' den alınacak tasdikli fosseptik veya kanal projesi, ısı yalıtım projesi ve raporu, zemin etüd raporu, itfaiye onayı, Kadastro Müdürlüğünden alınacak röperli kroki, bloğun çekme mesafelerini gösterir inşaat istikamet rölevesi, tabii zemin ve yol kotları gösterir kot-kesit rölevesi, gerekli görüldüğü takdirde muhtelif en-boy kesitleri mimari ve statik projelere eklenecektir.


3 - İMAR UYGULAMASINA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER


3.1. Parselin yüz aldığı yol imar kanunun 23. maddesine tabi olup, Müdürlüğünden ilişiği kesilmeden uygulama yapılamaz.


3.2. Afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik ile yürürlükteki İstanbul İmar Yönetmeliği, Otopark ve Sığınak Yönetmeliklerine göre uygulama yapılacaktır.


3.3. Yola terk ve kamuya ayrılan kısımlar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz.


3.4. Belirlenemeyen yol genişlikleri ile kadastral sınırlar göz önünde bulundurularak, terk, satın almalar ve blok ebatları inşaat istikamet rölevesi belirlenecektir.


3.5. İlgilisinin sunduğu evraklara, uygulama imar planına ve imar planı notlarına göre tanzim edilmiş olan imar durumu, yapılanma şartlarını göstermekte olup söz konusu parselin kapsayan, ifraz işlemlerinden kaynaklanan ve imar uygulamalarını etkileyen işlemler 18. madde uygulama bürosunun sorumluluğundadır.


3.6. Zemin Etüdü yapılmadan uygulama yapılamaz.


Ataşehir Küçükbakkalköy 1919 ada 7 parsel imar planı için tıklayın!


Geri Dön