19 / 04 / 2024

Küçükbay Grubu’nun İzmir'deki arazisi mecliste konu oldu!

Küçükbay Grubu’nun İzmir'deki arazisi mecliste konu oldu!

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan, Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu bulunan bir firmaya İzmir'de bir fabrika arazisi için 2014 yılı Nisan ayında imar izni verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..



Küçükbay Grubu’nun İzmir deki arazisi mecliste konu oldu!


CHP  İzmir  Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan, Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu bulunan bir firmaya İzmir'de bir fabrika arazisi için 2014 yılı Nisan ayında imar izni verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı.


Özkan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Özkan önergesinde "Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklanan Küçükbay Şirketler Grubu’nun İzmir ilindeki fabrika arazisi için 2014 yılında verilen imar izni ve bu imar izninin 15 Temmuz 2016 sonrası yürürlükten kaldırılmasına ilişkin bazı sorularımın yanıtlanması gereği doğmuştur." diyerek 4 soru sordu.


1) Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Küçükbay Şirketler grubuna ait olan İzmir ilindeki fabrika arazisi için inisiyatif kullanılarak Nisan 2014 tarihinde imar izni verildiği doğru mudur? Verilen imar izninin yasal dayanakları nelerdir?


2) Bakanlığın inisiyatif kullanarak verdiği imar izni, kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı değil midir? Bu aykırılığın toplum nezdinde kamu kurumlanna olan güveni azaltacağı bilindiği halde bu izin verilirken kimlerin referansına başvurulmuştur? Bakanlığınıza izin talebinde bulunanlar kimlerdir? Bu kişilerin bahse konu şirket ile ilişkileri nelerdir?


3) 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra imar izninin Bakanlığınızca iptal edildiği bilinmektedir. Verilen imar izninin, daha sonra iptal edilmesinin sebepleri nelerdir? İptal edilmesinin gerekçesi olarak basına yansıyan FETÖ/PDY ilişkisi doğru ise, iptal tarihinden önce imar iznini veren görevliler kimlerdir? Bu kişiler hakkında soruşturma yapılmış mıdır?


4) 03.11.2002 tarihinden önerge tarihine kadar, Bakanlığınızca inisiyatif kullanılarak imar izni verilen kaç adet şirket vardır? Bu şirketler hangileridir? İmar izni verildikten sonra, izni iptal edilen şirketler var mıdır? Bu şirketler hangileridir? Bu şirketlere ait izinlerin iptal sebepleri nelerdir?





Geri Dön