29 / 03 / 2024

Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013!

Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının 20 ayrı bölgede yürütüleceği Küçükçekmece’de toplam 32 bin 196 yapı yenilenecek. İlçede şu ana kadar 2 bin 640 yapının yenileme çalışmaları tamamlandı. İşte tüm detayları ile Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013...



Son yıllarda İstanbul’da yıldızı parlayan ilçeleri arasında yer alan Küçükçekmece’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm detayları ile mercek altına aldık. İşte mahalle mahalle Küçükçekmece kentsel dönüşüm projeleri…

Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013!

Kentsel dönüşümde ilk kazma 2004 yılında vuruldu

Küçükçekmece’de kentsel yenileme çalışmaları kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce başlıyor. 2004 yılında “Ayazma, Tepeüstü Kent Kent ve Yenileme”, “21.Yüzyıl Kent Vizyonu Projesi” adı altında ilk kentsel dönüşüm çalışmasının stardı veriliyor. 1,5 yıl süren çalışma kapsamında toplam 2 bin 640 adet konut yenilenerek sahiplerine teslim ediliyor. 


5 hektar alanda 193 bağımsız birim yenilendi

Kentsel dönüşüm yasasının çıkmasının ardında Küçükçekmece’de Kartaltepe Mahallesi ve belediye çevresinde yenileme çalışmaları başlıyor. E-5 karayolu ile sınırlı ve belediye binasının da dahil olduğu toplam 5 hektarlık alan üzerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmasında 193 adet bağımsız alan yenilenecek. Projede yüzde 99 oranında yenileme çalışması tamamlanmış bulunuyor. 


Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013!


Toplam 20 bölge kentsel dönüşüm alanı ilan edildi

Küçükçekmece ilçesi sınırlarında toplam 20 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. 15 yıl içerisinde söz konusu alanların dönüşümünün tamamlanması hedefleniyor. 


Dönüşüm 3 etap şeklinde olacak

Küçükçekmece’de 20 bölgenin dönüşümünün 3 etap şeklinde yapılması planlanıyor. 5’er yıllık 3 ayrı zaman dilimi içerisinde yenilenmenin yapılacağı projede birinci etapta 9 kentsel dönüşüm alanı, ikini etapta 4, üçüncü etapta ise 7 adet kentsel dönüşüm alanı bulunuyor. 


Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013!


Fatih Mahallesi, Küçükçekmece Meydanı ve çevresini kapsayan 8 hektarlık alan, Kanarya Mahallesi, 5011 parsel ve çevresini kapsayan 9,2 hektar alan, Atatürk Mahallesi ve  Yarımburgaz Mahallesi belediyenin gündeminde olan alanlar arasında yer alıyor. 


6 mahallede çalışmalar başlatıldı

Küçükçekmece’de 6 adada kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Dönüşümün başladığı o mahalleler sırasıyla; 


Fatih Mahallesi

Atatürk Mahallesi

Yarımburgaz Mahallesi

Kartaltepe Mahallesi

Kanarya Mahallesi

Yeşilova Mahallesi


Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013!


20 bölgede 32 bin 196 bina yıkılacak

Küçükçekmece kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 20 bölgede toplam 32 bin 196 bina yenilenecek. Buna göre;

İlk etapta kentsel dönüşüm kapsamında 9 bölgede 14 bin 862 yapı

İkinci 4 bölgede toplam 15 bin 166 yapı

Üçüncü etap kapsamında ise 7 bölgede toplam 2 bin 168 yapının yıkımı gerçekleşecek. 


2 bin 640 konutun dönüşümü tamamlandı


Küçükçekmece’de 32 bin 196 yapıdan şu ana kadar toplam 2 bin 640’nın dönüşümü tamamlandı. Diğer bölgelerin yenileme çalışmaları da hızla devam ediyor. 


Küçükçekmece kentsel dönüşüm 2013!



Tüm İstanbul’un akın edeceği bir ilçe olacağız

Küçükçekmece’nin gerek konumu gerekse ana ulaşım akslarına yakınlığı gerekse de  tarihi ve doğal güzellikleri ile İstanbul’un en özellikli ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “2004 yılında göreve geldiğimizden bu yana Küçükçekmece’nin yapısal gelişmesinin ötesinde kültür, sanat, eğitim ve sağlık gibi konularda da yeniden yapılanmasını ve gelişimini sağladık. İlçede göreve geldiğimizden bu yana her alanda büyük bir atılımlar gerçekleştirdik. Önümüzdeki 20 yıllık bir süreçte, yaptığımız planlamaları hızla uygulamaya koyduğumuzda, ilçe yapı stoklarının tümü yenilenmiş, tarihi miraslar korunmuş ve ulusal ve uluslararası turizmin hizmetine sunulmuş, yeşil alanlar çoğaltılmış ve çevresel yatırımlar artırılmış ve başka ilçelere ihtiyaç duymayan bilakis tüm İstanbul’un akın edeceği gelişmiş bir ilçe olacağız” dedi.


Küçükçekmece'nin havadan görüntülerini izlemek için tıklayınız


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön