26 / 04 / 2024

Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Ar-Ge kurulacak!

Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Ar-Ge kurulacak!

Türk plastik sektörü temsilcilerinin katkılarıyla 2013 yılında yaptırılan Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesine Ar-Ge merkezi kurulacak.



Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), yaptırdığı liselerin bahçesine Ar-Ge Merkezi kuruyor. Önceki akşam üyelerini ve sektör temsilcilerini iftar yemeğinde ağırlayan PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, bu konudaki ilk adımı Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için attıklarını söyledi.


İSTİHDAM HACMİ 250 BİN

90'lı yıllardan sonra büyük bir gelişme kaydeden plastik sektörünün dünyada 7. sıraya yükseldiğini ifade eden Yavuz Eroğlu, Türkiye'nin 9,2 milyon ton plastik mamül üretimi ile Almanya'nın ardından Avrupa'da 2. sıraya yerleştiğini belirtti. Eroğlu, “Sektörde yüzde 99'u KOBİ niteliğinde yaklaşık 14 bin firmamız faaliyet gösteriyor. Plastik sektörünün istihdam hacmi 250 bini aşarken; ülke ekonomisine sağladığı katma değer ise 14 milyar dolara ulaştı” dedi.


AR-GE MERKEZİ MÜJDESİ

Sektörün ileriye yönelik nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim projelerine de ağırlık verdiklerini dile getiren Eroğlu, 2013 yılında inşa ettirdikleri Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesine bir de Ar-Ge merkezi kuracaklarını müjdeledi. Eroğlu, “Öğrencilerimiz Ar-Ge merkezi sayesinde teoride öğrendiklerini pratiğe dökecek ve sektörü sevecek” diye konuştu. Bin 200 kapasiteli lisenin 2017 yılında ilk mezunlarını vereceğini aktaran Eroğlu, plastik sektörüne her yıl ortalama 300 nitelikli eleman kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.


Yeni Şafak 


Geri Dön