27 / 04 / 2024

Küçükçekmece risk haritası güncellendi!

Küçükçekmece risk haritası güncellendi!

Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı ‘Küçükçekmece Risk Azaltma Yöntemleri Benimsenerek Afete Hazırlık Sosyal Kalkınma ve Kentsel Mekan Kalitesinin Artırılması Projesi’ kapanış toplantısı yapıldı.




Courtyard Marriott İstanbul İnternational Airport Hotel’de gerçekleşen toplantıya; Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve proje ortakları katıldı.


‘İlçe risk haritaları güncellendi'


Genel amacı, Küçükçekmece’de afete karşı risk azaltma yaklaşım ve yöntemlerinin benimsenerek doğal ve doğal olmayan afetler sonucu oluşabilecek yıkım ve kayıpların önüne geçilmesi olan proje ile ilgili bilgi veren Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Proje Koordinatörü Nalan Üker, projenin ulusal deprem stratejisine hizmet eden bir nitelikte olduğunun altını çizerek, proje kapsamında ilçe afet sisteminin ve ilçeye özel risk analizi ile etüd raporlarının hazırlandığını,  ilçe risk haritalarının güncellendiğini ifade etti.


‘Önce insanımızı hazırlamalıyız' 


Küçükçekmece’nin afete hazırlandığını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘Afetlere hazırlanmadan önce bir zihniyet hazırlığı yapılması gerektiğini belirterek, ‘Aslında çok büyük bir zenginliğimiz olan tevekkül anlayışı bizi farklı yerlere sürüklüyor. Tevekkülün ne olduğunu anlamalıyız. Tevekkülle aklı başında bağlantı kurmalıyız. Tedbir anlamında hep göstermelik çalışmalarımız oluyor. Önce insanımızı eğitmeliyiz. İnsanımızı afete hazırlamalıyız. Her şeyin bir başlangıcı var. İnşallah bu proje hayırlara vesile olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederim’ diye konuştu.


Afet bilgi sistemi kuruldu


İlçe Kaymakamı Harun Kaya ise, afetlere hazırlık yolunda alınacak çok önlem,  atılacak çok adım olduğunu belirttiği konuşmasında, bir hedef doğrultusunda çalışmanın çok daha verimli olacağını söyledi. Toplantıda proje kapsamında kurulan Afet Bilgi Sistemi hakkında Küçükçekmece Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Erdönmez bilgi verdi.


Bütçesi 655.000 TL’ya mal olan proje bünyesinde;  ilçeye 7 adet afet konteynırı kazandırıldı. Ayrıca gerçekleştirilen çalıştaylarla proje geliştirilirken, Türkiye’de ilk kez engellilere yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.


Küçükçekmece Belediyesi


Geri Dön