29 / 03 / 2024

Küçükçekmece Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı!

Küçükçekmece Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı!

Küçükçekmece’de İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere vatandaşların yardımlarıyla inşa ettirilen ancak daha sonra adliyeye çevrilen binanın, mahkeme kararıyla MEB’e iade edilmesinin ardından resmi açılışı gerçekleştirildi.




Küçükçekmece’de İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere vatandaşların yardımlarıyla inşa ettirilen ancak sonrasında adliyeye çevrilen binanın, mahkeme kararıyla MEB’e iade edilmesinin ardından resmi açılışı gerçekleştirildi.


17 yıl aradan sonra 2014-2015 eğitim öğretim yılında Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermeye başlayan eski adliye binasının açılışına; Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun yanı sıra, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet, AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ilçe protokolü ile çok sayıda hayırsever ve vatandaş katıldı.

Programda, coşkulu mehteran gösterisinin ardından, protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek, okulun açılışını gerçekleştirdi.


‘MİLLET, MEDENİYETİNİN DERDİNİ DERT EDİNEN YÖNETİCİLERLE BULUŞUYOR’

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu açılışta yaptığı konuşmada, 1994'ten beri Yavuz Selim Vakfı'nın gayretlerini birebir takip etme noktasında olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, ‘‘Böyle bir hakkın iadesinde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum’’ sözleriyle başladığı konuşmasında şöyle konuştu:

“1992 yılından beri Yavuz Selim Vakfı’nın emeğinin içinde oldum.  Burada dile getirildi, emekler vardı, bir lira, bin lira katkısı olanlar, duaları olanlar, hayalleri olanlar vardı.  O hayalleri karartmak isteyen dönemleri yaşadık. Ama Rabbime şükürler olsun ki, bu eserin hakkını teslim etme noktasına geldik. Bu milletin, gönülden gayretleri 60 yıldır devam ediyor. Hep zorluklarla, sıkıntılarla ilerledi. Ama bizler, umutsuzluk yoktur inancına sahibiz, teslim olmadık. Allah sabredenlerle beraberdir. Bunu biliyorduk. Allah, sabır gösterenin, gayret edenin dualarının karşılıksız bırakmaz. Küçükçekmece Yavuz Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışından onur duyuyorum. Gana’da, Gambiya’da,  Arnavutluk, Tiran’da cami yapıyoruz. Balkanları saymıyorum. Camilerimiz, kültür merkezlerimiz, türbelerimiz var. Somali’de, Sudanda, Pakistan’da, Kırgızistan’da hastane açtık. Bu millet medeniyetinin derdini dert edinen yöneticilerle buluşuyor. Arkamızda çil çil eserler bırakıyoruz. Bu milletle ne kadar onur ve gurur duysak, az.  Herkese faydalı olmak için İmam Hatip neslinin peşinde koşan bir milletin insanlarıyız. İmam Hatipliler, düşmanının bile iyiliğini düşünebilen, bir anlayışa sahiptir. Düşmanına bile kötülük düşünmeyen bir anlayışın mensuplarıdır. Bu İmam Hatip eserinin oluşmasında katkı sağlayan, dua eden, alın teri döken herkese teşekkür ederim.  Rahmeti rahmana kavuşanlara Rabbim rahmet eylesin.”


“BU ESER MİLLETİN MİRASIYLA YAPILDI”

‘Milletin hakkının millete iade edilmesine şahitlik ettiğim için mutluyum’ diyerek sözlerine başlayan Vali Vasip Şahin ise; “Bu eser, milletin mirasıyla yapılmıştır, bereketi de ordan geliyor . Bu kurumlar, bugün önemini bir kez daha milletin önüne koymuştur. İmam Hatipler, bugünkü modern çağın hastalıklarına bir ilaç önerisi olarak sunulacak bir modeldir. Aile ve toplumsal hayatın tefekkürü noktasında bu eğitim modeli önemli bir alternatif olmaktadır. Bu müesseselerden yetişenlerden milletin beklentisi; vatanına, milletine, değerlerine bağlı nesiller yetiştirmektir” diye konuştu.


BİR HAK YERİNE TESLİM EDİLDİ

Ev sahibi Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de ‘Milletimiz ilk fırsatta hakkı hak sahibine teslim ediyor’ diyerek şunları söyledi: 

“Milletin basiret ve feraset pusulasının etrafından değişik manyetik alanlar oluşturarak pusulayı şaşırtmak isteyenler olsa da milletimiz ilk fırsatta hakkı hak sahibine teslim ediyor. Bölgemizin bir sahibi olan Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Selamet beyin üstün gayretleriyle bir hak yerine teslim ediliyor. Milletimizin, bilezikleriyle, yüzükleriyle, alın teriyle imam hatip okulu olarak gerçekleştirilen bu binayı biz milletimize teslim etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. İnşallah okulumuz yeni Recep Tayyip Erdoğanlar’ın yetişmesine vesile olur.’’



Küçükçekmece Belediyesi


Geri Dön