16 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Küçükçekmece'de 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Küçükçekmece 3. Satış Memurluğu tarafından İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi'nde bulunan arsa satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 3 milyon 280 bin TL olarak belirlendi.



İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi'nde bulunan arsa, Küçükçekmece 3. Satış Memurluğu tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 3 milyon 280 bin TL olarak belirlendi.


T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 3. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına kararverilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO’LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Satışa konu taşınmaz; İstanbul, Küçükçekmece ilçesi, Fatih Mahallesi, Gül Sokakta, tapunun 1785 parsel numarasında kayıtlı 820,00m2 miktarlı kayden: dükkanı ve ahırı olan bahçeli üç ev ve bir han, mahallen: arsa vasıflı taşınmazın tamamı niteliğindedir. Fatih Mahallesi, Gül Sokak üzerinde ve bu sokaktan 4 dış kapı numarası alan binanm karşısında, Küçükçekmece Polis Karakolu bitişiğinde yer alan ve tamamı 820,00m2 alana sahip taşınmazın mahallinde yapılan tetkikte, tapu kaydında belirtilen dükkanı ve ahin olan bahçeli üç ev ve bir hanın yıkılmış olduğu ve enkazının parselden nakledildiği parselin halihazır durumu itibariyle boş arsa vasfında olduğu, ancak parselin doğu cephesinde bir adet tarihi çeşmenin mevcut olduğu tespit edilmiştir. Parsel etrafı tel çit ile çevrili durumda olup, taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlü belediye ve sosyal imkandan istifade edecek konumda yer almaktadır. Dosyada mevcut imar durumunun tetkikinde, söz konusu taşınmaz üzerinde bugün itibariyle herhangi bir uygulama olanağı bulunmamaktadır.


İmar Durumu : Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Durum Şefliğinin 19.02.2015 tarih, 5290 sayılı imar durumu yazısına göre; Küçükçekmece İlçesi, Fatih Mahallesi, 1785 Parsel sayılı taşınmaz; Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanan, 08.102013-03.07.2014 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli K.Çekmece 3. Derece Arkeolojik Sit Alanını Kapsayan Riskli Alana İlişkin Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planında, 18. madde uygulama sahası içerisinde Turizm+Ticaret Alanı Han Yapısı Alanında kalmakta olup, plan notlarının 22. maddesinde; “planlama alanının tamamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanacak Kentsel Tasarım Projesi doğrultusunda uygulama yapılacaktır,”Plan notunun 29 maddesi 2. bendinde “bu plana dair arsa ve arazi düzenlemesine ilişkin iş ve işlemler Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülecektir." Hükümleri yer almakta olup, Kentsel Tasarım Projesi henüz onaylanmamış, 18. madde uygulaması da tamamlanmadığından imar durumu düzenlenememektedir denilmiştir.


Kıymeti:3.280.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Taşınmazın kaydında “İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kararı vardır.’’ “ 3.dereceden sit alanıdır" beyanı ile Korunması gerekli kültür varlığıdır" veimar düzenlemesine alınmıştır” beyanları bulunmaktadır.


1. Satış Günü : 15/10/2015 günü 14:00-14:05 arası


2. Satış Günü : 16/11/2015 günü 14:00-14:05 arası


Satış Yeri : Küçükçekmece Adliyesi B Blok Hukuk Bölümü 1 .Bodrum Kat icra Daireleri Koridoru Satış Masası KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL 


Satış Şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplammıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâiiye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/2 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 29/08/2015


Geri Dön