20 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de rezerv konutların yapımına başlandı!

Küçükçekmece'de rezerv konutların yapımına başlandı!

Küçükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Yenimahalle, İmaret Caddesi üzerindeki 25 gecekondunun yerine 108 daireden oluşan rezerv konutların yapımına başladı.



Küçükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Yenimahalle, İmaret Caddesi üzerindeki 25 gecekondunun yerine 108 daireden oluşan rezerv konutların yapımına başladı. Kentsel dönüşüm dahilinde, Yenimahalle Tepeüstü Mezarlığı’nın altında bulunan 3 bin 230 metrekarelik alanda inşa edilen rezerv konutları projesinde, 108 konutun yanı sıra 4 mağaza ve 64 araç kapasiteli kapalı otopark da yer alıyor. Rezerv konutlar, 18 adet 3+1 ve 90 adet 2+1 daireler olarak tasarlandı.


Projenin bölgedeki 25 gecekondunun yerine yapıldığını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Burada hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamasını çok önemsiyoruz. Bu gecekondularda oturan ve hak sahibi olan vatandaşlarımıza konutları teslim edilecek. Hiçbir vatandaşımız başka bir yere gönderilmeyecek. Kalan konutlar ise Fatih Mahallesi’nde oturan ve evi dönüşüme tabi olmuş olan hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecek “ diye konuştu. Bölgedeki gecekondular, yerlerini “rezerv konutlar”a bırakacak. 25 gecekondu yerine yapılan daiereler, hak sahiplerine teslim edilecek.


Habertürk


Haber Yenigün Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Küçükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Yenimahalle, İmaret Caddesi üzerindeki 25 gecekondunun yerine 108 daireden oluşan rezerv konutların yapımına başladı. Mevcut yapı stoğunun yenilenmesini amaçlayan kentsel dönüşüm dahilinde, Yenimahalle Tepeüstü Mezarlığı'nın altında bulunan 3.230 metrekarelik alanda inşa edilen rezerv konutları projesi, 108 konuttan oluşacak. Kapalı inşaat alanı 15 bin metrakare olan toplu konut projesi dahilinde, 108 konutun yanı sıra; 4 mağaza ve 64 araç kapasiteli kapalı otopark da yer alıyor. 


"HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK" 

Rezerv konutlar; 18 adet 3+1 ve 90 adet 2+1 daireler olarak tasarlandı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, 'Proje o bölgedeki 25 gecekondunun yerine yapılıyor. Burada hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamasını çok önemsiyoruz. Bu gecekondularda oturan ve hak sahibi olan vatandaşlarımıza konutları teslim edilecek. Oradaki hiçbir vatandaşımız başka bir yere gönderilmeyecek. Kalan konutlar ise Fatih Mahallesi'nde oturan ve evi dönüşüme tabi olmuş olan hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecek" diye konuştu. 


Yenigün 


Geri Dön