25 / 04 / 2024

Küçükçekmece'deki 25 gecekondu dönüşüyor!

Küçükçekmece'deki 25 gecekondu dönüşüyor!

Küçükçekmece Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Yenimahalle, İmaret Caddesi üzerindeki 25 gecekondunun yerine 108 daireden oluşan rezerv konutların yapımına başladı.



Mevcut yapı stoğunun yenilenmesini amaçlayan kentsel dönüşüm dahilinde, Yenimahalle Tepeüstü Mezarlığı’nın altında bulunan 3.230 metrekarelik alanda inşa edilen rezerv konutları projesi, 108 konuttan oluşacak.


Küçükçekmece deki 25 gecekondu dönüşüyor!


Kapalı inşaat alanı 15 bin metrekare olan toplu konut projesi dahilinde,  108 konutun yanı sıra; 4 mağaza ve 64 araç kapasiteli kapalı otopark da yer alıyor.


Küçükçekmece deki 25 gecekondu dönüşüyor!


“HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK”

Rezerv konutlar; 18 adet 3+1 ve 90 adet 2+1 daireler olarak tasarlandı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘Proje o bölgedeki 25 gecekondunun yerine yapılıyor. Burada hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamasını çok önemsiyoruz. Bu gecekondularda oturan ve hak sahibi olan vatandaşlarımıza konutları teslim edilecek. Oradaki hiçbir vatandaşımız başka bir yere gönderilmeyecek. Kalan konutlar ise Fatih Mahallesi’nde oturan ve evi dönüşüme tabi olmuş olan hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilecek ” diye konuştu.


Küçükçekmece deki 25 gecekondu dönüşüyor!




Haber Yurt Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri ilçe sınırları içerisinde yaptığı denetimlerle kaçak yapılaşmalara göz açtırmıyor. 

Süleymanpaşa ilçesi sınırları içerisinde hali hazırda inşaatı devam eden ruhsatlı yapılarda, iş güvenliği ve yapı ruhsatı kontrolü yapan ekipler bir yandan da bütün mahalleleri tek tek gezerek kaçak inşaatlara idari işlem yapmaya devam ediyor. 


İŞ VE İNSAN GÜVENLİLİĞİNİN ÖNEMİ DİLE GETİRİLDİ

Süleymanpaşa Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve İmar Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan imar inşaat kontrol ekipleri, iki ayrı gurup halinde şehrin dört bir yanına yeni yapılan inşaat sahalarındaki denetimlerinin yanı sıra iş ve insan güvenliği konusunda da uyarılarda bulunuyor. 


MİMARİ PROJE DIŞINA ÇIKAN İNŞAATLARA DUR DENİLDİ Kaçak yapıyı temel aşamasında tespit etmeyi hedefleyen imar inşaat kontrol ekipleri, izinsiz konteyner ve prefabrik yapılar ile Süleymanpaşa Belediyesi"ne başvurarak normal çatı izni alıp mimari projeye aykırı çatı yapan bina sahiplerine de idari işlemler uyguluyor. 


KAÇAK YAPILAŞMAYA TAVİZ YOK

Kaçak yapılaşmaların hafta sonları daha çok arttığını belirten ekipler, yapılan kontrollerin daha sıkı bir şekilde devam edeceğinin altını çizerken kaçak yapılaşma ve proje dışı uygulamalara asla taviz verilmeyeceğini, ruhsatsız olarak inşaat yapmamaları konusunda vatandaşların uyarıldığını belirttiler. 


Yurt Haber



Geri Dön