19 / 04 / 2024

Küçükçekmece'ye metro müjdesi

Küçükçekmece'ye metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmecelilerle buluştu.



Küçükçekmecelilerle buluşan Başkan Topbaş, "Küçükçekmece'den geçen metrobüs 3 Mart'ta Kadıköy'e ulaşıyor. Böyle bir şeyi hayal edebilir miydiniz? Bakırköy-Beylikdüzü Metro Hattı'nın ihalesini de bu yıl yapacağız. Buradan metro geçecek. İşte marka şehir böyle olunuyor" dedi.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile birlikte ilçenin cadde ve sokaklarını gezen Başkan Kadir Topbaş, vatandaşlara karanfil dağıttı ve Merkez Caddesi Kirazlı Sokak Halkalı Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Büyükşehirden Küçükçekemce'ye 1 milyar TL yatırım...
Küçükçekmece'de konuşan Başkan Topbaş, "İstanbul seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşılandı. Burada vatandaşlara hitap eden Başkan Topbaş, dünyanın çok farklı bir sürece girerek küresel köy haline geldiğini ve dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını belirterek, "İşte böyle bir süreçte marka şehirleri ortaya çıkardık. İstanbul bunun en bariz örneğidir. Şimdi bizim belediyecilik anlayışımızı taklit etmeye çalışanlar var. İstanbul'da geriye baktığımızda çamuru, çukuru, çöpü ve hava kirliliğiyle anılan bir şehirden 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan bir şehre geldik. Bu şehir gelişmeseydi, marka olmasaydı dünya çapında organizasyonlara imza atar mıydı. Dönemimizde sadece İSKİ 5 milyar TL yatırım yaptı. İstanbul'da 25 milyar TL yatırım yaptık. Küçükçekece'ye yaptığımız yatırımlar 1 milyar TL'yi geçti. Sayın Başkanımızın yaptığı yatırımlarla bu rakam 1.5 milyar TL'ye ulaşıyor" diye konuştu.

Küçükçekmece marka oldu...
"Bu güzelim şehir geçmişte nasıl ihmal edilmişti? Ne hale gelmişti? Küçükçekmece ne hale gelmişti? Bugün Küçükçekmece, Bahçelievler, Bağcılar bir marka oldu ve Bakırköy'den, Avcılar'dan, Kadıköy'den ve Beşiktaş'tan daha iyi duruma geldi" diye Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Denizin ve havaalanının yanındaki bu güzel ilçede ulaşım adına çok şey yaptık. Metrobüs buradan geçiyor, deniz ulaşımına çok önemli yatırımlar yapıyor. Metrobüs 3 Mart'ta Kadıköy'e de gidecek. Sayın Başbakanımızla birlikte açacağız. Böyle bir şeyi hayal edebilir miydiniz? 25 kilometre Bakırköy-Beylikdüzü ihalesini bu yıl yapacağız. Buradan metro geçecek. Metroya bindiğinizde İstanbul'un istediğiniz her noktasına hızlı ve konforlu ulaşabileceksiniz. İşte marka şehir böyle olunuyor."

Küçükçekemece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da Başkan Kadir Topbaş'ın Küçükçekmece'nin her tarafına mührünü vurarak ilçeyi İstanbul'un en güzel ilçelerinden birine dönüştürdüğünü vurgulayarak, "Küçükçekmece sporla, sanatla, kültürle ve güzelliklerle anılan bir marka ilçe haline gelmiştir. Biten 313 eserle ilçemi siyah tablolardan ak tablolara döndü. Yeşil alanıyla İstanbul ortalamasına ulaşan Küçükçekmece marka İstanbul'un dünya ile yarışına önemli bir destek verecektir" diye konuştu.

Geri Dön