28 / 03 / 2024

Küçükçekmece’ye vizyon katacak projelerin temeli atıldı!

Küçükçekmece’ye vizyon katacak projelerin temeli atıldı!

Küçükçekmece’de zeminaltı otoparkı ve pazar yeri çevre düzenlemesinin temelini atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, planladıkları 3 ayrı metro hattının ilçenin trafik sorununu kökünden çözeceğini söyledi.




Fevziçakmak Mahallesi Zeminaltı Otoparkı ve Pazar yeri Çevre Düzenlemesi Temel Atma Töreni; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.


Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, Küçükçekmece’ye bugüne kadar 1 milyar 965 milyon liralık yatırım ve hizmet getirdiklerini belirterek, “Şanlı tarihimizle Anadolu topraklarında bin yıldan fazladır birlikte yaşamaktayız. Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz olmuş. İstanbul’da 15 milyonluk Türkiye’de 78 milyonluk büyük bir aileyiz. Böyle bir milletin barış ve refah içinde geleceğe yürümesi için elele vermeliyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemiyi kimsenin delmeye hakkı yok. Hükümetimizin ve belediyemizin başarısının altında sizler varsınız. Sizler bizden yana tercihinizi yaptınız. Biz de sizlere hizmet etmenin şerefini yaşıyoruz” diye konuştu.


Geçmişte planlı gelişme olmadığı için bugün bu işleri yapmanın kendilerine düştüğünü, ciddi bedeller ödeyerek İstanbul’u dünyanın layık olduğu noktasına taşımayı kendilerine borç bildiklerini kaydeden Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Temelini attığımız 24 bin metrekarelik bu park, çevresindeki rekreasyon alanlarıyla 40 bin metrekarelik buluşma alanı olacak. Birada birbirimizin farkında olacağız, sevgi ve hoşgörü gelişecek. 7’den 70’e herkese hitap edecek bu alanda haftanın 2 günü de her türlü altyapısı olan modern bir pazar kurulacak. Gönül isterki nefes alacacğımız bu meydanlar geçmişte yapılsaydı. Sadece Küçükçekmece’de 3 milyon metrekare yeşil alanı geçmişiz.”


Sadece İstanbul’un değil, New York, Paris  ve Londra gibi dünyanın bütün büyük şehirlerinin ulaşım konusunda büyük sıkıntılar çektiğini aktaran Topbaş, “Küçükçekmece’ye 3 ayrı noktadan metro geleceğini hayal edebilir miydiniz? Daha geçen gün Halkalı Caddesi’nde inşa edeceğimiz havarayı planlara işledik. Hiç hayal edebilir miydiniz metro buraya gelecek diye. Birileri şimdi bahsediyor, ama biz yapıyoruz. Rahatlıkla Kabataş’a kadar gidebileceğiniz, diğeri E-5 üzerinden, üçüncüsü de Halkalı Caddesi üzerinden 3 ayrı raylı sistem hattı. En fazla yarım saatlik yürüme mesafesinde 2-3 kilometrelik bir yolda her mahalleye metro getiriyoruz. Dünyanın en kaliteli, en modern, en teknolojik metrolarını inşa ediyoruz. Makinistsiz kendi kendine çalışan bir sistem var metrolarımızda. İstanbul’a bu yakışır. İstanbul hedeflerini koymuş. İstanbul’un ve Küçükçekmece’nin yarın ne olacağını bilerek yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Proje 30 Ağustos 2016’ya yetişecek


Konuşmasının sonunda yatırımın müteahhidini kürsüye davet eden Başkan Topbaş, 2016 yılının sonunda bitirilmesi planlanan yatırımın süresi için pazarlık yaptı ve projenin 30 Ağustos 2016 tarihinde Zafer Bayramı’nda bitirilmesi talimatını verdi.


Engelli çocuğuna akülü araba isteyen bir vatandaşa, “Doktor istiyorsa hemen verdim gitti” diyen Kadir Topbaş, “Değerli kardeşlerim, başkanlık böyle bir şey. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlık sistemi diyor ya bu. Anında karar verirsin, uygularsın. Notere gerek var mı? Çünkü biz verdiğimiz sözleri tutarız. Sizlere de sandıkta hesabımızı veririz” ifadelerini kullandı. Çocuklarla birlikte butona basarak temel atma törenini gerçekleştiren Topbaş, tesisin Küçükçekmecelilere hayırlı olmasını diledi.


Fevziçakmak Mahallesi Zeminaltı Otoparkı ve Pazar yeri Çevre Düzenlemesi Temel Atma Töreni 1 milyon 133 bin liralık proje kapsamında 24 bin metrekarelik alanın üstü meydan olacak. Zemin altında ise 1166 araçlık bir otopark yapılacak. Aynı zamanda ‘deprem parkı’ olarak da kullanılabilecek alanda haftanın iki günü otoparkın bir katı semt pazarı olarak kullanılacak. 610 tezgah kurulacak. Wc birimleri, araç yıkama yeri, elektrikli araç şarj alanları ve su deposu bulunacak. Zabıta ofisleri, tezgah depoları da yer alacak.



İBB


Geri Dön