28 / 03 / 2024

Küçükköy'de icradan 1 milyon TL'ye satılık dükkan!

Küçükköy'de icradan 1 milyon TL'ye satılık dükkan!

Gaziosmanpaşa 5. İcra Dairesi, Gaziosmanpaşa Küçükköy'de yer alan asma katlı dükkanı 1 milyon TL'den satışa çıkardı. 600 metrekarelik dükkanın ihalesi, 30 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.



Gaziosmanpaşa 5. İcra Dairesi, Gaziosmanpaşa Küçükköy'de yer alan dükkanı satışa çıkardı. Dükkan 5 katlı apartmanda yer alıyor. 


Asma katlı dükkanın toplam alanı 600 metrekare. Toplam değeri ise 1 milyon TL olarak belirlendi. 


Dükkanın ihalesi 30 Ekim 2014 tarihinde saat 15.00 ile 15.10 arasında Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Binası 5. İcra Müdürlüğü Kalemi'nde yapılacak. 



İhale ilanı:



GM.SATIŞ 

5.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2013/1764T


T.C. GAZİOSMANPAŞA 5. İCRA DAİRESİ


2013/1764 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Küçükköy Mahallesi 3437 Ada, 14 Parsel, 420 m2 miktarlı, Zemin kat 2 bağımsız bölüm nolu, Asma katlı Dükkan nitelikli taşınmaz. Taşınmaz, İstanbul ili Gaziosmanpaşa ilçesi Fevziçakmak mah. 765 sok N:l mevkiinde zemin kat( Asma Katlı dükkan) +3 normal kattan ibaret 5 katlı bir aparmantır. Aparmanın dış cephesi akrilik boyalı olup, dış kapısı demirdir. Giriş sahanlığı ve kat sahanlıkları karo seramik, merpen basamakları mermer kaplıdır. Her katta 3 daire mevcuttur. Mevcut apartman yaklaşık 20 yıllıktır.


Satışa konu zemin kat 2 nolu bağımsız bölüm olan asma katlı dükkan nitelikli taşınmazın dış kapısı alüminyum olup, yer döşemesi mermer kaplı, duvarlar plastik boyalıdır, dükkanın alt katı 350 m2 civarındadır. Dükkanın asma katına demir merpen ile çıkılmakta olup, asma katın yer döşemesi karo mozaik kaplıdır. İçinde ofis odası ve WC bulunmaktadır. WC nin yer döşemesi karo seramik, duvarlar yarıya kadar karo fayans kaplıdır, asma katın alanı 250m2 civarındadır, dükkanın toplam alanı 600 m2 olup, taşınmaz konum itibari ile alt ve üst yapısı tamamlanmış her türlü Belediye ve Sosyal imkanlardan istifade edecek konumda civarın talep gören Ticaret+Konut alanında kalmaktadır.


Kıymeti :1.000.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Dosya da mevcut tapu kaydı olduğu gibidir.


1. Satış Günü : 30/10/2014 günü 15:00 - 15:10 arası


2. Satış Günü : 25/11/2014 günü 15:00- 15:10 arası


Satış Yeri : GAZİOSMANPAŞA ADLİYESİ EK HİZMET BİNASI 5. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ KALEMİ


Adresi: Fevziçakmak Mah. 765 Sok. N:l Gaziosmanpaşa / İSTANBUL


Arsa Payı: 45/180


imar Durumu: Parsel 07/08/2006 t.t. 1/1000 ölçekli Tem Güneyi Rev. Uygulama İmar Planında Bitişik nizam 5 katlı Ticaret +Konut alnımda kalmaktadır.


Satış şartları :


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan somaki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamım vevsatış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa talebi düşecektir. 


Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/1764 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.22/08/2014


(I1K m. 126)


(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön