25 / 04 / 2024

Kühne, 8.5 milyon liralık yatırımla İzmir'de yeni fabrika açtı!

Kühne, 8.5 milyon liralık yatırımla İzmir'de yeni fabrika açtı!

Dünyaca ünlü sos üreticisi Kühne, 8.5 milyon liralık yatırımla İzmir'de yeni bir fabrika açtı. Kühne Türkiye Genel Müdürü Zeki Pağda "Yeni fabrika Ortadoğu ve Asya'daki ülkelere açılan kapımız olacak" açıklamasını yaptı



Türkiye'nin performansı, 300 yıl önce sirke üretimi ile yola çıkan dünyaca ünlü premium sos üreticisi Kühne'nin heyecanını katladı. 8 milyon 500 bin TL'lik yatırımla İzmir'de yeni bir fabrika açan Kühne, Türkiye'yi bölgesel üs yapacak. Kühne Türkiye Genel Müdürü Zeki Pağda; "İzmir üretim tesisimizle birlikte üretim kapasitemiz

büyük ölçüde artacak ve yeni hedeflere koşacağız. Yeni fabrika Ortadoğu ve Asyaídaki ülkelere açılan kapımız olacak. Türkiye'deki Kühne'yi diğer Kühne fabrikaları arasında önemi ve potansiyeli yüksek bir merkez ve bölgesel bir hub olarak konumlandırmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

 

Hedef 25 milyon şişeleme

 

Kühne'nin yeni fabrikası 16 bin 732 metrekarelik alana kuruldu. Fabrikada şirketin uzmanlık alanı olan sirke, dökme sirke ve nar ekşisi üretilecek. Şirket, Türkiye'nin lojistik avantajı, tarımsal zenginliği sayesinde hammadde ile tedarik zincirini kısaltmayı hedefliyor. Pağda, "Uzun vadeli hedefimiz fabrikaya yeni tesis yatırımları yapmak ve yeni hatlar ekleyerek; ürün gamını, üretim hacmini yükseltmek. Üretim kapasitesimiz başlangıç olarak 10 bin ton sirke üretimi. Yıllık şişeleme kapasitesimizi 16 milyon 800 biníden 25 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Yerel ile global tatlarıbuluşturuyoruz

 

Açılışta konuşan Kühne International CEO'su Mr. Andreas Schubert, "Burada bizim için en önemli unsur global tatlarla yerel tatları buluşturuyoruz. Gelişen ekonomisi, Ortadoğu, Asya ve Avrupaíya açılan kapıları ile Türkiye'de olmak Kühne için önemli bir yatırım olmasının yanı sıra, bize geleceğe yönelik yeni atılımlarda bulunmanın da heyecanını veriyor" açıklamasını yaptı.

 

Kühne'nin 300 yıllık lezzet yolculuğu

 

• 1722 yılında Almanyaída kurulan Kühne, 1991 yılında Türkiye pazarına giriş yaptı.

• Almanya'da altı fabrikasının yanında Fransa, Hollanda, Polonya ve Türkiye'de üretim tesisi bulunuyor.

• Dünya genelindeki tüm satış ofisleriyle toplam 15 bin kişilik bir istihdam sağlıyor.

• Toplam 50 ülkede, 5 kategoride 70 farklı ürünü ile yer alıyor.

• Markalı ürünler içinde dünya süpermarket kanalında turşu pazarının lideri konumunda yer alıyor.

• Tüm üretim tesisleriyle birlikte yılda toplam 174 milyon litre sirke, 66 bin ton hardal ve 42 bin ton hazır gıda ürünleri üretiyor.

• Portföyünde yer alan sirke, turşu ve gurme soslarını Türkiye'den Kıbrıs, Azerbaycan, Özbekistan ve Kırgızistan'a ihraç ediyor.

 

Osmanlı'nın gül sirkesini gün yüzüne çıkardı

 

Türkiye'nin zengin yerel tatları Kühne'nin inovasyon aşkını da kabartmış. Marka Osmanlı'nın reçetelerini keşfe çıktı. Osmanlı'nın gizli kalmış Gül sirkesi Kühne'nin gün yüzüne çıkardığı tatlardan biri. Gül sirkesi dünyada ilk defa üretildi. Deneme amaçlı üretilen 30 bin şişe Gül sirkesi geçtiğimiz günlerde raflara çıktı.

Dünya


Geri Dön