25 / 04 / 2024

Kula Cumhuriyet caddesinde çalışmalar başladı!

Kula Cumhuriyet caddesinde çalışmalar başladı!

Yıllardan bu yana şehir efsanesi olarak sözden ileri gidemeyen, Kula'nın geleceğini belirleyecek projelerden bir tanesi olan Cumhuriyet Caddesi için ilk çalışma bu gün başladı.




Kula Belediyesi tarafından başlatılan ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen projeler hayata geçmeye başladı. Yıllardan bu yana şehir efsanesi olarak sözden ileri gidemeyen, Kula'nın geleceğini belirleyecek projelerden bir tanesi olan Cumhuriyet Caddesi için ilk çalışma bu gün başladı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediye Meclis Üyesi İlyas Macun ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon Müdürü Önder Baştürk yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmaları değerlendiren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açıklamasında; "Kula yıllardan bu yana hasret kaldığı yatırımlarım çalışmalarını almaya başladı. Kula Belediyesi olarak yoğun ve gayretle yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha eklemenin memnuniyeti içerisindeyiz. Yapılan bu çalışma neticesinde yıllardan bu yana sadece şehir efsanesi olmaktan ileri gidememiş, Kula'nın geleceğine yön verecek, gelişim yönünü değiştirecek ve en önemlisi kısır döngü içerisinde kalmış merkeziyet anlayışına son verecek Cumhuriyet caddesi için ilk kazmayı vuruyoruz. Kulamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyorum" dedi.


KULA'NIN TRAFİK YÜKÜNÜ ALACAK PROJE


Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yapılacak olan cadde sayesinde şehir içini kullanmak zorunda kalan büyük ve küçük araçların ana güzergahı haline gelecek olan yol sayesinde şehir trafiğinin rahat bir nefes alacağının altını çizdi. Özellikle bu yaz yapımı başlayacak olan Eski Selendi Karayolu bağlantısının Cumhuriyet Caddesi üzerinden yapılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; "Kula'nın trafik yükünü çekmek zorunda kalan ilçe merkez yolları, Cumhuriyet Caddesinin yapılmasıyla birlikte yükü azalacak. Özellikle Eski Selendi Karayolu ile bağlantısı sayesinde yüklü ve yüksüz araçlar bu yolu kullanacak. 25 metre genişliğinde yapılacak olan yol Bekir-Sacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi,  TOKİ  Konutları, Yeni Hastane, Üniversite ve Eski Selendi Yolu istikametini kullanacak olan vatandaşlarımızın öncelikli tercihi haline gelecek.  Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Kula Belediyesi


Geri Dön