25 / 04 / 2024

Kula Dereköy'deki üstyapı çalışmaları tamamlandı!

Kula Dereköy'deki üstyapı çalışmaları tamamlandı!

Dereköy mahallesindeki içmesuyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, mahallenin bağlısı olan Manaklar’dan sonra mahalle merkezinde de kilit parke çalışmalarına başladı.




Dereköy mahallesindeki içmesuyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, mahallenin bağlısı olan Manaklar’dan sonra mahalle merkezinde de kilit parke çalışmalarına başladı. Başkan Tosun, çalışmalar tamamlandığında Dereköy’ün tüm bağlı mahalleleri ile Büyükşehir Yasası ile köyden mahalleye dönen yerleşim merkezleri için örnek teşkil edeceğini söyledi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi işbirliği ile ilçeye örnek bir mahalle kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor.  Ankara  asfaltının ikiye böldüğü Kula’nın Dereköy mahallesinde yarım asırlık içmesuyu ve kanalizasyon hattının değişmesinin ardından Manaklar bağlısına kilit parke taş döşendi. Kula’ya örnek bir mahalle kazandırmak için yoğun çalışma yürüten Belediye ekipleri, asfaltın diğer yakasındaki mahalle merkezinde ise kilit parke yollar için temel çalışmalarına başlandı.


Mahalle Sakini Kurt: ‘Yıllardır Böyle Güzel Hizmet Görmedik’


Dereköy Mahalle Sakini Halil Kurt, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a köylerine verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: “Başkanlarımızdan Allah razı olsun. Mahallemize güzel hizmetler getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Böyle güzel bir hizmeti yıllarca görmedik. Köylümüz adına emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”


Muhtar Hancı: ‘İsteyecek Bir şey Kalmadı’


Dereköy mahallesine getirilen hizmetlerden memnun olduklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Hancı, köylerine yapılan hizmetlerden sonra isteyecek bir şey kalmadığını söyleyerek Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür etti.


Tüm Köyler Dereköy Gibi Olacak


Kula ilçe merkezinde olduğu gibi köylerde de alt ve üst yapı çalışmaları yürüttüklerini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile Kula’nın çehresini değiştirdiklerini ifade ederek ilçeye daha çok hizmet ve yatırım yapacaklarını söyledi. Başkan Tosun, “Dereköy mahallemize 11 bin 500 metre içme suyu hattı döşedik. Ana kanalizasyon hatlarını yeniledik. Terfi hattı kurduk. Sonrasında ise Manaklar bağlımızdaki tüm sokaklarımızı kilit parke taş ile donattık. Şimdi ise Ankara asfaltının diğer tarafındaki mahalle merkezimize geçiyoruz. Dereköy, alt ve üst yapısı ile modern bir köy oldu. Tüm köylerimiz, Dereköy mahallemiz gibi pırıl pırıl tertemiz olacak” diye konuştu.



Kula Belediyesi


Geri Dön