18 / 04 / 2024

Kula Evleri için tanıtım videosu hazırlanıyor!

Kula Evleri için tanıtım videosu hazırlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu tarihi Kula Evleri’nin tanıtılması amacıyla hazırlanan tanıtım videosu çekimleri için Kula’ya gitti




Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu tarihi Kula Evleri’nin tanıtılması amacıyla hazırlanan tanıtım videosu çekimleri için Kula’ya gitti. Çekim ekibi ile birlikte tarihi Kula Evlerini inceleyen Başkan Danışmanı Açıkdil, tarihi Kula Evleri’ne yapılacak restorasyonların Kula turizmine büyük katkı sağlayacağını da söyledi.


Manisa’nın tarihi ve kültürel değerlerine büyük önem veren ve bu doğrultuda sürdürdüğü çalışmalarla büyük takdir toplayan Manisa Büyükşehir Belediyesi tarihi Kula evlerinin tanıtılması için de harekete geçti. Geçtiğimiz aylarda imzalanan protokolle Bekir Beyler Evi ile Beyler Evi’nin restorasyon işini üstlenen Manisa Büyükşehir Belediyesi şimdi de tarihi Kula evlerinin tanıtımın yapılacağı film ve broşürlerin çekimlerini yaptırıyor. Çekim ekibi ile birlikte tarihi Kula evlerini inceleyen Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil’e Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu, Tarihi Sosyal ve Kültürel Projeler Şube Müdürü Kadriye Orman, restoratör Ebru Çıkrıkçıoğlu ve Zeynep Pehlivan ile Meclis Üyesi Faik Şentürk eşlik etti. Başkan Danışmanı Açıkdil ve beraberindekiler ilk olarak Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’u ziyaret etti.


Kula turizmine büyük katkı sağlayacak


Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Kuğu ile beraber daha sonra inceleme gezisine çıktı. Yapılan incelemelerde Kula’nın tarihi sokaklarında yer alan evler tanıtım filmi ve tanıtım broşürleri için kayıt altına alındı. İncelemeler sonrasında açıklama yapan Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Kula’da 900 civarı korunmuş ev olduğunu belirterek, “Bu evlerin restore edilip yenilenmesi Kula’nın turizmine büyük katkı sağlayacak” dedi. Başkan Danışmanı Açıkdil, “Gerekli yerleri gezdik ve incelemelerimizi yaptık. Hem tanıtım filmi hazırlayacak ekibe evleri ve sokakları gezdirdik hem de restorasyonu yapılacak evlerin şimdiki hallerinin fotoğraflarını çektik. Bu evler yenilendikten sonraki halinin fotoğraflarını da çekeceğiz” diye konuştu.


Kula’ya sık geleceğiz


Bundan sonraki süreçte Kula’ya daha sık geleceklerini belirten Açıkdil, “Büyükşehir Belediyemizin restorasyonunu yapacağı Bekir Beyler evi ile Beyler Evi’nin de restorasyonuna çok kısa bir sürede başlanacak. Bir tanesinin her şeyi hazır. Diğerinin de küçük bir kamulaştırması kaldı. Başkanımızın isteği buradaki evlerin restorasyonuna Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çeşitli kuruluşların da destek olmaları ve yapılacak çalışmalar sonucunda Kula’ya zenginlik katılması. Bunun gibi çalışmalar Organize Sanayi Bölgesi kuruluşları tarafından sıcak karşılanıyor. İnşallah bu akımı başlatabilirsek çok iyi bir projeyi hayata geçirmiş oluruz ve Kula’nın tarihini de canlandırırız” ifadelerini kullandı. 



Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön