19 / 04 / 2024

Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor!

Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor!

Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor. Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürütülecek olan çalışmalar kapsamında sit alanın yeniden imarı yapılarak yaşanan sıkıntıların önüne geçilmiş olacak.



Uzun yıllar büyük sıkıntılara neden olan Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor. Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürütülecek olan çalışmalar kapsamında sit alanın yeniden imarı yapılarak yaşanan sıkıntıların önüne geçilmiş olacak. Kula Kentsel Sit Alanının imar planları hazırlanabilmesi maksadıyla Belediye Meclis kararıyla Manisa Büyükşehir Belediyesine yetki verildi. Akabinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından ihale dosyaları hazırlanarak ihalesi yapıldı. Kula sit alanın imar çalışmaları için ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılarak çalışmaların başlaması sağlandı. Sit alanının imarı çalışmaları kapsamında ilk toplantı Kula Belediyesi Başkanlık Makamında yapıldı. Ofis ve arazi çalışmalarına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi teknik personeli, Kula Belediyesi Teknik Personeli ve Üniversitenin ilgili bilim kürsüleri ve firma yetkilileri Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a bilgi veren Şehir Plancısı, Arkeolog, Mimar ve Sanat  Tarihçisi komisyonu yapılacak olan çalışmaları anlattılar. Kula Kentsel Sit Alanının yeniden imar planın gerçekleştirilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; " Kula Kentsel Sit Alanı içerisinde kalan alanın yeniden imar planın yapılmasıyla, tarihi yapıların ve yeni yapılanma sürecinde bulunan alanlar avantajlı konuma gelerek, vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılar ortadan kaldırılmış olacak. Bu sayede Kula tarihi özelliklerini hem koruyabilecek, hem de binalarını daha sağlıklı olarak yeniden bakım ve onarımlarını gerçekleştirebilecekler. Yapılan çalışmalara büyük destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum" dedi.


Kula Belediyesi


Haber, Habertürk Egeli'de şu şekilde yer aldı;


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile Kula kentsel SİT alanı r yeni baştan imar ediliyor. Başkan Ergün, planın ilçeyi daha da kalkındıracağını belirtti Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da kentsel sit alanında uzun yıllardır yaşanan soruna neşter vuruyor. Bu kapsamda Kula SÎT alanının imar çalışmaları amacıyla ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılarak, çalışmaların başlaması sağlandı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Kula kentsel sit alanı içerisinde kalan alanın yeniden imar planın yapılmasıyla, tarihi yapıların ve yeni yapılanma sürecinde bulunan alanlar avantajlı konuma gelerek, vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılar ortadan kaldırılmış olacak. Bu sayede Kula hem tarihi özelliklerini hem koruyabilecek, hem de vatandaşlar binalarını daha sağlıklı olarak yeniden bakım ve onarımlarını gerçekleştirebilecektir. Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı..


Kula'nm tarihi ve coğrafyası ile köklü bir geçmişten günümüze köprü olmuş bir ilçe olduğunu vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Yürütülecek olan çalışmalarla Kulalılı vatandaşlarımızın uzun yıllardır yaşadığı sorun son bulacak. Coğrafi ve tarihi anlamda güçlü olan ilçemizde yapılacak olan imar çalışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. 


Bu arada Cengiz Ergün (solda), Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında konuk etti. Derneğe çalışmalarında destek sözü veren Ergün'e Uyumaz ve yönetim kurulu üyeleri çiçek ve poşu hediye etti. 


Habertürk Egeli


Haber Hür Işık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi iş birliği ile Kula kentsel sit alanı yeni baştan imar ediliyor. Uzun yıllardır büyük sıkıntılara neden olan sit alanında yürütülecek olan çalışmalarla yaşanan sorunların önüne geçilecek.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula’da kentsel sit alanında uzun yıllardır yaşanan soruna neşter vuruyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi iş birliği ile Kula kentsel sit alanı yeni baştan imar ediliyor. Bu kapsamda da Kula sit alanının imar çalışmaları amacıyla ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılarak, çalışmaların başlaması sağlandı. Ofis ve arazi çalışmalarına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi teknik personeli, Kula Belediyesi teknik personeli ve üniversitenin ilgili bilim kürsüleri ve firma yetkilileri Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Kula kentsel sit alanının yeniden imar planın gerçekleştirilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, ”Kula kentsel sit alanı içerisinde kalan alanın yeniden imar planın yapılmasıyla, tarihi yapıların ve yeni yapılanma sürecinde bulunan alanlar avantajlı konuma gelerek, vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılar ortadan kaldırılmış olacak. Bu sayede Kula hem tarihi özelliklerini hem koruyabilecek, hem de vatandaşlar binalarını daha sağlıklı olarak yeniden bakım ve onarımlarını gerçekleştirebilecektir. Yapılan çalışmalara büyük destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN ERGÜN: “KULA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Kula’nın tarihi ve coğrafyası ile köklü bir geçmişten günümüze köprü olmuş bir ilçe olduğunu vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Yürütülecek olan çalışmalarla Kulalılı vatandaşlarımızın uzun yıllardır yaşadığı sorun son bulacak. Gerek coğrafi gerekse de tarihi anlamda güçlü değerlere sahip olan ilçemizde yapılacak olan imar çalışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyor, çalışmaların Kula’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Hür Işık Gazetesi


Haber Yenigün'de şu şekilde yer aldı;


Uzun yıllar büyük sıkıntılara neden olan Kula Kentsel Sit Alanı yeni baştan imar ediliyor. Kula Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yürütülecek olan çalışmalar kapsamında sit alanın yeniden iman yapılarak yaşanan sıkıntıların önüne geçilmiş olacak. Kula Kentsel Sit Alanının imar planlan hazırlanabilmesi maksadıyla Belediye Meclis karanyla Manisa Büyükşehir Belediyesine yetki verildi. Akabinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi tarafından ihale dosyalan hazırlanarak ihalesi yapıldı. 

Kula sit alanın imar çalışmalan için ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılarak çalışmaların başlaması sağlandı. Sit alanının iman çalışmalan kapsamında ilk toplantı Kula Belediyesi Başkanlık Makamında yapıldı. 

Ofis ve arazi çalışmalarına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi teknik personeli, Kula Belediyesi Teknik Personeli ve Üniversitenin ilgili bilim kürsüleri ve firma yetkilileri Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi. 

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a bilgi veren Şehir Plancısı, Arkeolog, Mimar ve Sanat Tarihçisi komisyonu yapılacak olan çalışmalan anlattılar. Kula Kentsel Sit Alanının yeniden imar planın gerçekleştirilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun;" Kula Kentsel Sit Alanı içerisinde kalan alanın yeniden imar planın yapılmasıyla, tarihi yapılanıl ve yeni yapılanma sürecinde bulunan alanlar avantajlı konuma gelerek, vatandaşlarımızın yaşadıktan sıkıntılar ortadan kaldırılmış olacak. 

Bu sayede Kula tarihi özelliklerini hem koruyabilecek, hem de binalarını daha sağlıklı olarak yeniden bakım ve onarımlarını gerçekleştirebilecekler" dedi. 


Yenigün


Haber Karaelmas Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Büyükşehir Kula'yı Koruma Altına Alıyor 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi iş birliği ile Kula kentsel sit alanı yeni baştan imar ediliyor. Uzun yıllardır büyük sıkıntılara neden olan sit alanında yürütülecek olan çalışmalarla yaşanan sorunların önüne geçilecek. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da kentsel sit alanında uzun yıllardır yaşanan soruna neşter vuruyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi iş birliği ile Kula kentsel sit alanı yeni baştan imar ediliyor. Bu kapsamda da Kula sit alanının imar çalışmaları amacıyla ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılarak, çalışmaların başlaması sağlandı. Ofis ve arazi çalışmalarına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi teknik personeli, Kula Belediyesi teknik personeli ve üniversitenin ilgili bilim kürsüleri ve firma yetkilileri Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi. 

Kula kentsel sit alanının yeniden imar planın gerçekleştirilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; "Kula kentsel sit alanı içerisinde kalan alanın yeniden imar planın yapılmasıyla, tarihi yapıların ve yeni yapılanma sürecinde bulunan alanlar avantajlı konuma gelerek, vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılar ortadan kaldırılmış olacak. 

Bu sayede Kula hem tarihi özelliklerini hem koruyabilecek, hem de vatandaşlar binalarını daha sağlıklı olarak yeniden bakım ve onarımlarını gerçekleştirebilecektir. 

Yapılan çalışmalara büyük destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ve Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. 

Başkan Ergün, "Kulamıza Hayırlı Olsun"

Kula'nın tarihi ve coğrafyası ile köklü bir geçmişten günümüze köprü olmuş bir ilçe olduğunu vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Yürütülecek olan çalışmalarla Külahlı vatandaşlarımızın uzun yıllardır yaşadığı sorun son bulacak. 

Gerek coğrafi gerekse de tarihi anlamda güçlü değerlere sahip olan ilçemizde yapılacak olan imar çalışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyor, çalışmaların Kulamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

Karaelmas Gazetesi




Geri Dön