20 / 04 / 2024

Kula Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı başlıyor!

Kula Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı başlıyor!

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulunun yeni kampüsüne kavuşması çalışması için geri sayım başladı. Kula Meslek Yüksek Okulu Yeni TEKEL Depoları olarak adlandırılan ve 21 Bin 732 Metrekare alana Üniversite binası ve cami yapılacak.




Kula Belediyesi, geleceğin inşası çalışmalarında her geçen gün yeni bir atılıma imza atarak hem nitelik hem de nicelik olarak Kula'yı büyütmeye devam ediyor. Kula Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulunun yeni  kampüsüne  kavuşması çalışması için geri sayım başladı. Kula Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi, Kula Kaymakamlığı ve  hayırsever Hüseyin Akhan Rektörlük Binasında imzalanan protokol ile ilk adım atılmış oldu. Kısa bir süre sonra inşaatı başlayacak olan Kula Meslek Yüksek Okulu Yeni TEKEL Depoları olarak adlandırılan ve 21 Bin 732 Metrekare alana Üniversite binası ve cami yapılacak. Gerçekleşen Protokol imza törenine; Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Öğr. Gör. Sedat Coşkun ve Hayırsever Hüseyin Akhan katıldı. İlk olarak Kula Belediyesi Başkanlık Makamında Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Hayırsever Hüseyin Akhan tarafından imzalanan ön protokolün ardından Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun arasında imzalandı. İmzalanan protokol uyarınca Üniversiteye tahsisi gerçekleşen alanda 3000 öğrenci kapasiteli bina ve bir cami olacak. 



HAYIRSEVER AKHAN "EŞİMİN ANISI ÜNİVERSİTEDE YAŞACAK"


Hayırsever Hüseyin Akhan protokol imza töreninde yaptığı kısa konuşmada; "Kulalı olarak memleketime hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Eğitim hayatımız boyunca yapacağımız en değerli yatırım. Aynı zamanda da geleceğimizin gerçek ve sağlam temellere oturtulmasındaki tek yol. Ben eşimin adını Üniversitede yaşamasını istedim. Allah kabul etsin" dedi. Aynı zamanda da yapılacak olan camiye de Hayırsever Hüseyin Akhan'ın adı verilecek.


PROF. ÇELEBİ "İŞBİRLİĞİNE VE DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"


İmza töreninde konuşan Prof. Çelebi; "Bu işbirliğine destek veren Kula Kaymakamı Sayın Murat Güven'e, Kula Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Tosun'a ve Kula Meslek Yüksekokul'umuzun yeni binasının inşaatı için maddi desteğini esirgemeyen Kulalı değerli hayırsever Sayın Hüseyin Akhan'a çok teşekkür ediyorum. Bu tarz işbirlikleri, özellikle ilçelerde bulunan yüksekokullarımız için büyük önem arz etmektedir. Bu protokolün ve değerli hayırsever Hüseyin Akhan'ın anlamlı desteğinin örnek teşkil etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.


BAŞKAN TOSUN “İNSANLARIN NİTELİKLİ HALE GELDİĞİ VE İYİ YETİŞTİĞİ ÖNEMLİ MERKEZLERİN BAŞINDA ÜNİVERSİTELER GELİYOR”


Üniversitenin Kula İlçesini daha ileriye taşınmasında çok önemli bir misyonu olduğuna işaret eden Başkan Tosun konuşmasında: “Üniversitenin hem ilçemizdeki yeni yatırımlar, yeni ufuklar ve yeni hedefleri belirleme noktasında yapmış oldukları katkılar hem de Kula insanına ilave olarak kattıkları değerden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu da ifade ediyorum. Burada 3000 öğrenciye hizmet verebilecek Üniversite binası ve Hayırsever Hüseyin Akhan Cami’nin protokolünü imzalıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde bu hizmetler, yatırımlar tamamlanır ve üniversite kampüsümüz içerisinde kendisinden beklenen hizmeti ifa etmeye başlar. Şimdiden Kulamıza hayırlı olmasını diliyor, başta Hayırsever Sayın Hüseyin Akhan ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Başkan Tosun, Üniversitenin bu gelişimiyle beraber kula İlçesine de geleceğe dönük olarak kendisine belirlemiş olduğu hedeflere ulaşmada önemli avantajlar yakaladığını ve Kula'nın bulunduğu bölge itibariyle son derece stratejik bir noktada olduğunu kaydetti. 



Kula Belediyesi


Geri Dön