26 / 04 / 2024

Kula Spor Kompleksi'nin İhalesi 14 Kasım’da!

Kula Spor Kompleksi'nin İhalesi 14 Kasım’da!

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Kula’ya yaklaşık 11 Milyon liralık yatırım yapılarak ilçeye dev spor kompleksi kazandırılacak.




Kula’nın Zaferiye mahallesine yaklaşık 11 Milyon liralık yatırım yapılarak modern bir spor kompleksi inşa edilecek. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından 13 bin 714 metrekarelik bir alana yapılacak spor kompleksinde Kapalı Spor Salonu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kamp Eğitim Merkezi, Fitness Salonu ve Açık Spor Alanları bulunuyor. 555 seyirci kapasiteli 4 kattan oluşan yapının zemin katında fitness salonu, restaurant, idari birimler, soyunma odaları; birinci katta tribünler, fuayeler, kamp eğitim merkezi, yatak odaları; teras ve bodrum katında ise depolar ve teknik birimler yer almaktadır. Kula’da geleneksel olarak düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşlerinin de unutulmadığı projede, müsabakalar için de ayrıca bir güreş alanı yapılacak. Yeşil alan ve açık otoparkların da bulunduğu projenin ihalesi 14 Kasım’da gerçekleştirilecek.

Gece Gündüz Demeden Çalıştılar

Kula Belediyesi tarafından gündeme getirilen ve görüşmeleri gerçekleştirilen ‘Kula Spor Kompleksi’ projesine onay verdikleri için başta Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve ayrıca T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “17 ay önce hazırlıklarına başladığımız Spor Kompleksi projemizin Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından onaylanarak Kulamıza modern bir tesis yapılmasından dolayı büyük mutluluk yaşıyorum. Projenin hazırlanmasından kamu kurumları ile yapılan görüşmelere kadar her aşamada çok fazla emek sarf ettik. Spor Kompleksinin içerisinde yer alacak alanları projeyi çizen kurum ile en ince detayına kadar planladık. Yağlı Pehlivan Güreş müsabakalarının yapılacağı bölüme kadar tüm spor alanlarını düşündük. Bu süreçte öncelikle Spor Genel Müdürlüğü ile spor kompleksi yapılacak alanın yer tespitini gerçekleştirdik. Genel Müdürlükten gelen yetkililer ile yaptığımız toplantılar sonucunda en uygun alanın Zaferiye Mahallesi’nde olduğuna karar verdik. Böylesine güzel bir projeyi ilçemize kazandırma noktasında ise tüm imkanlarımızı seferber ederek Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler gece gündüz demeden tüm altyapı çalışmalarını büyük bir hızla bitirdi. Yaptığımız altyapı çalışmalarını ve proje ile ilgili görüşlerimizi T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ilettik . İnşallah 14 Kasım’da bu modern tesisin ihalesi yapılarak en kısa zamanda inşaat çalışmaları başlayacak” diye konuştu.

Kula’da Spora Sürekli Destek

Kula’da sportif faaliyetlere sürekli destek verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Tosun, “Evlatlarımızın boş zamanlarını sporla değerlendirmek ve zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla her yıl Yaz ve Kış Spor Okullarımızı açıyoruz. Yüzlerce öğrencimizin faydalandığı okullarımızda; voleyboldan futbola, kick bokstan jimnastiğe kadar birçok kurs programı yer almaktadır. Bu okullarımızda hem evlatlarımıza sağlıklı bir yaşam sunuyoruz hem de geleceğin yeteneklerini yetiştiriyoruz. Öyle ki birçok öğrencimiz bölgesel ve ulusal yarışmalarda derecelere girerek bizleri gururlandırdılar. Aynı zamanda Erkekler Voleybol 1. Liginde ilçemizi temsil eden Jeopark Kula Belediyesporumuz da bu sene ligdeki ilk 3 maçını da kazanarak bizleri mutlu etti. Her yıl düzenlediğimiz Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri de ilçemizdeki spora verdiğimiz desteklerin en güzel örneklerindendir. Bu kadar spora düşkün bir kente modern bir spor kompleksinin yapılmasına ön ayak olmak bizleri ayrıca memnun etti. Tüm vatandaşlarımıza yeni spor kompleksimizin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



Kula Belediyesi



Geri Dön