19 / 04 / 2024

Kula'daki tarihi konağın restorasyon projesi hazır!

Kula'daki tarihi konağın restorasyon projesi hazır!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi. Bu kapsamda Kula ilçesindeki 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kula Evleri’ni gün yüzüne çıkarmak için başlattığı çalışmaya bir halka daha eklendi.


Kula’da tarihi dokuyu korumak için yoğun bir çalışma yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kula Evleri’nden bir tanesini daha restore ederek, halkın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Kula ilçesi Taş Mahallesi sınırları içerisinde kalan 39 Ada 6 parselde kayıtlı toplam 319 metrekare yüzölçümlü, avlulu ahşap ev vasıflı, korunması gerekli kültür ve tabiat varlığı olan, 12 odalı ve toplam iki katlı tarihi konağın projesi tamamlanarak, ihale hazırlığına başlandı. Zeynep Onbaşı Evi olarak anılan ve Kula halkı arasında ‘Eski Hastane’ olarak da bilinen tarihi yapının hazırlanan projesi, Kula’da şimdiden heyecan yarattı.


"KULA’YI TURİZM KENTİ YAPACAĞIZ"

Kula’da muazzam bir turizm potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli harekete geçirmek için gerek jeopark, gerek de Tarihi Kula Evleri konusunda önemli proje ve çalışma ürettiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Artık tamamlanma aşamasına gelen Bekir Beyler Evi’nin ardından ‘Eski Hastane’ olarak bilinen Zeynep Onbaşı evinde de projemiz tamamlandı. İhale hazırlığımız devam ediyor. En kısa sürede ihale prosedürünü tamamlayarak bu evi de turizme kazandırmanın çabasındayız. Kula’mızı turizm kenti yapmak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön