28 / 03 / 2024

Kula'ya 11 milyon liralık dev spor kompleksi!

Kula'ya 11 milyon liralık dev spor kompleksi!

Kula’ya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından yaptırılacak, 11 milyon liraya mal olacak dev spor kompleksi ihaleye çıkıyor



Kula, dev spor kompleksine kavuşuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Kula'ya yaptırılacak ve 11 milyon liraya mal olacak dev spor kompleksinın ihalesinin 14 Kasım'da yapılacağı açıklandı. Kula'nın Zaferiye mahallesine inşa edilecek spor kompleksi, 13 bin 714 metrekarelik bir alanı kapsıyor.


Spor kompleksinde spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, kamp eğitim merkezi, fitness salonu ve açık spor alanları bulunuyor. 555 seyirci kapasiteli 4 kattan oluşan yapının zemin katında fitness salonu, restoran, idari birimler, soyunma odaları, birinci katta tribünler, fuayeler, kamp eğitim merkezi, yatak odaları, teras ve bodrum katında ise depolar ve teknik birimler yer alacak.


14 Kasım tarihinde ihaleye çıkıyor 


Kula'da geleneksel olarak düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinin de unutulmadığı projede, müsabakalar için de ayrıca bir güreş alanı yapılacak. Kula Belediyesi tarafından gündeme getirilen ve görüşmeleri gerçekleştirilen 'Kula Spor Kompleksi' projesine onay çıktığı için sevinçli olduklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "17 ay önce hazırlıklarına başladığımız spor kompleksi projemizin için düğmeye bastık. 14 Kasım'da bu modern tesisin ihalesi yapılacak. Ardından da en kısa zamanda inşaat çalışmaları başlayacağız" diye konuştu.


Yeni Asır 




Geri Dön