20 / 04 / 2024

Kuledibi Göz Hastanesi, müze oluyor!

Kuledibi Göz Hastanesi, müze oluyor!

Beyoğlu ilçesinde bulunan Kuledibi Göz Hastanesi müzeye çevriliyor. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Sağlık Bakanlığı tarafından kullanılan Kuledibi Göz Hastanesi'nin, bir vakfa müze yapılması için devredilmek istendiği iddia edildi



Göz uzmanı yetiştiren ve bin kişiye hizmet eden Kuledibi Göz Hastanesi'nin Kağıthane ilçesinde Okmeydanı EAH karşısına taşınacağı bildirildi.

Kuledibi Göz Hastanesi'nin ana binası daha önce ingiliz Bahriye Hastanesi, Başhekimlik binası da ingiliz Konsolosluk binası olarak kullanılmıştı.

'TARİHİ BİNA STATÜSÜNDE, OKMEYDANI'NA TAşžINACAK'

İstanbul Sağlık Müdürlüğü Basın Bürosu; Kuledibi Göz Hastanesi'nin taşınması hakkında yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada; hastanenin Okmeydanı'na taşınacağı bildirildi.

Açıklamada; 'Beyoğlu Prof.Dr. Reşat Nuri Belger Göz Hastanesi'nde mevcut binanın hastane fonksiyonuna uygun olmamasından, ulaşım sıkıntısı yaşanması ve otoparkı bulunmamasından dolayı 'sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir bina yapılarak, hizmete devam etmesi öngörülmüştür. Mevcut binasının mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olup, tarihi bina statüsündedir. Yeni yapılacak olan hastanenin alanı Kağıthane ilçesinde, Okmeydanı EAH karşısında olup hastane 100 yatak sayı kapasiteli 3000 m2 kapalı alana yapılması planlanmaktadır. Bakanlığımızca benimsenen Kampus Hastane Konsepti doğrultusunda proje çalışmaları devam etmektedir' denildi.

GÖZ UZMANI YETİşžTİREN HASTANE

Kuledibi Göz Hastanesi bünyesinde 4 göz kliniğinde, eğitim ve araştırma faaliyetleri sürdürülüyor. 102 yatak kapasiteli hastanede; oftalmoloji alanında çağdaş teknolojik donanım ve alanlarında yetkin medikal kadrosu ile hizmet vermeye devam ediyor.

Kuledibi Göz Hastanesi'nin müzeye çevrilmesine yönelik girişimlerine, hastane çalışanlarının ve vatandaşların tepki gösterdiği öğrenildi.

Kenan Kıran / AKİT


Geri Dön