26 / 04 / 2024

Kulemista'da Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi tercih ediliyor!

Kulemista'da Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi tercih ediliyor!

Kozyatağı’nda inşaatına başlanan 20 katlı lüks konut projesi Kulemista projesinde maksimum iş güvenliği ve verimlilik için Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi tercih ediliyor.



Kozyatağı’nda inşaatına başlanan 20 katlı lüks konut projesi Kulemista, Türkiye’de iş ve işçi güvenliğine verilen önemin artmaya başladığının belki de en açık örneklerinden birini teşkil ediyor. Eyvan Holding iştiraki olan Mista A.Ş.’nin inşaasını gerçekleştirdiği 20 kat ve 75 metre yüksekliğinde olması planlanan projede maksimum iş güvenliği ve verimlilik için Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi tercih ediliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yayınlanan ve 1 Temmuz itibariyle uygulamaya alınan tebliğe göre inşaatlarda binaların yapı yaklaşma mesafesi içerisinde bulunan kısımlarının komple koruyucu bir perde ile kapatılması zorunlu hale getirildi. Bu zorunluluk bugüne kadar daha çok gökdelen gibi yüksek katlı yapılarda tercih edilen koruma perdelerinin önemini de ortaya koydu. Koruma perdeleri artık yeni standartlarla iş ve işçi güvenliğine yönelik getirilen yeni zorunluluk ve sıkı denetimler nedeniyle düşük katlı yapıların da tercihi olmaya başladı. 


Bu projelerden İstanbul Kozyatağı’nda yükselmeye başlayan Kulemista, Türkiye’de iş ve işçi güvenliğine verilen önemin artmaya başladığının belki de en açık örneklerinden biri. 20 kat ve 75 metre yüksekliğinde olması planlanan projede maximum iş güvenliği ve verimlilik için Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi kullanılıyor. Sistemin sağladığı boşluksuz kaplama sayesinde her yükseklikte güvenle çalışma yapılabiliyor. Sistem sürekli binaya göre yönlendirildiği için kule vinçlerin çalışamadığı yüksek rüzgar hızlarında dahi tırmanma işlemi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca artan güvenlik hissi nedeniyle şantiyeler daha yüksek üretkenlikle çalışabiliyor.


Doka, koruma perdelerinin ön montajını da kendisi gerçekleştirerek firmaya büyük maliyet avantajı ve zaman tasarrufu sağlamış oluyor. Hidrolik sistem sayesinde, sistem kat tamamlandığında bir üst kata otomatik tırmanma sağlayabiliyor ve vinç kapasitesinden de tasarruf edilmiş olunuyor.  




Geri Dön