19 / 04 / 2024

Kullar İnşaat, Lavinya Garden'ın inşaatına başladı!

Kullar İnşaat, Lavinya Garden'ın inşaatına başladı!

Satışlara henüz başlamasa da şimdiden 40 dairesi için İngiliz yatırımcılarla anlaşıldı



Kullar İnşaat'ın patronu Ahmet Kul, kendi yaptığı Amerikan tarzı villaların bulunduğu bir 'aile sitesi'nde yaşıyor. Trabzonlu Kul, yayla hasretini ise tekstil fabrikasının da bulunduğu Kırklareli'ndeki dağ evinde gideriyor

Tekstil sektörünün önemli oyuncularından Kullar ailesi, 30 yıl bu sektörde faaliyet gösterdikten sonra tekstildeki daralma ile birlikte inşaat sektörüne giren aile şirketleri arasında yer aldı. Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul,"Tekstil sektörü iyiyken biz 'kötüye giderse' diye düşünerek hesabımızı yapmıştık. Büyükçekmece, Füruzköy civarlarında arsalar satın almıştık. Dört yıl önce de tekstil sektörü düşüşteyken inşaat sektörü yükselişteydi. Biz de bu alana girmeye karar verdik" diye anlatıyor. Bu dönemde, sahip oldukları arsalara çok teklif geldiğini, bu nedenle de ortaklıklar yaptıklarını söyleyen Kul, ilk ortaklı projeleri olan Ginza Lavinya Evleri'ni Keleşoğlu grubu ile birlikte yaptıklarını hatırlatıyor. Bunun yanı sıra Gül Yapı ile birlikte ise otomobil alışveriş merkezi olan Autopark projesini yapıyor. Kul, profesyonel ve tek başlarına yaptıkları ilk projenin ise Lavinya Park Mimarsinan projesi olduğunu anlatıyor.

ŞARK KÖŞESİNİ SEVİYOR
İnşaat sektörüne dört yıl önce giren Kul, aslında 10 yıldan beri tekstilde ve diğer alanlarda kendi fabrikalarının da inşaatları yaptıklarını hatırlatıyor. Aslında inşaat sektörüne girmeden, bundan 10 sene önce Kul, şu anda Büyükçekmece'de kendisi, iki oğlu, üç yeğeni ve abisinin yaşadığı 7 villalık siteyi inşa etmiş. Sadece Kul ailesinin yaşadığı bu site Amerikan country tarzı dik çatılı evleri ve yeşillikler içindeki bahçesiyle dikkat çekiyor.

Bahçede karayemiş ağacı var
Evin en üst katından aşağı inerken dikkatimizi merdivenlerin bulunduğu duvarda yer alan bir tablo çekiyor. Osmanlı döneminde padişahların yemek partisini anlatan bu tablo katlar arasındaki duvarda duruyor. Kul, resme merakı olmadığını ancak bu tabloyu çok beğendiği için aldığını söylüyor. Evin dışında da vakit geçirmeyi seven Kul, toprakla uğraşmaktan hoşlandığını bu nedenle bahçede yer alan meyve ve sebzelerle vakit buldukça ilgilendiğini anlatıyor. Domates, salatalık gibi sebzelerin bulunduğu hobi bahçesinde Karadeniz'in yerel tatlarında karayemiş ağacı da var.

Dağ evinde yayla havası alıyor
Kul, İstanbul'dan kaçmak istediğinde ise tekstil fabrikasının da bulunduğu Kırklareli'nde alıyor soluğu. Burada bir dağ evi olduğunu söyleyen Kul, "Karadenizliler yaylaları çok sever. Ben de Trabzonluyum. Yayla hasretimi Kırklareli'ndeki dağ evinde gideriyorum" diye konuşuyor. Trabzon'da yaylada evi olmadığını ancak öğretmen olan rahmetli babası Ali Kul adına ondan kalma bir arsaya kendi evini verdikleri bir apartman yaptırdıklarını söylüyor. Kul, doğa ve toprak dışında denizi de seviyor. Yazları teknesinde vakit geçiriyor. Ayrıca iki yıldızlı dalgıç.

Lavinya Garden ve City Beylikdüzü geliyor
İnşaat sektöründe üç projede 800 konut inşaatına devam eden Kullar İnşaat'ın yeni projeleri de geliyor. Grup, Beylikdüzü'nde 3 blokta 80 adet butik daireden oluşan Lavinya Garden projesinin inşatına başladı. Satışlara henüz başlamasa da şimdiden 40 dairesi için İngiliz yatırımcılarla anlaşıldı. Projenin 2011 yılında bitirilmesi planlanıyor. Grubun bir başka projesi ise yine kendi sahip olduğu 4 bin 600 metrekarelik arsa üzerinde yapılacak Lavinya City Beylikdüzü projesi olacak. Kul'un, "Number 1 proje olacak" dediği Lavinya City Beylikdüzü, oval mimarisi, loft daireleri, ara katları ile ilginç bir proje olacak. 350 konuttan oluşacak projenin mimarı ise Prof. Dr. Metin Hepgüler. Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön