26 / 04 / 2024

Kulp'ta 100 km'lik yol çalışması yapılacak!

Kulp'ta 100 km'lik yol çalışması yapılacak!

Kulp İçme Suyu İsale Hattı'nın hizmete açılış töreninde konuşan Diyabakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, bu yıl Kulp'ta 100 km'lik yol çalışması planladıklarını açıkladı.



Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, 6,5 milyon liraya mal olan Kulp İçme Suyu İsale Hattı'nı hizmete açarak, ilçenin 35 yıllık su sorununu ortadan kaldıran tesisi devreye aldı. Kışanak, 100 yıldır yapılmayanı el ele vererek birkaç yıl içinde yapacaklarının sözünü verdi...


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Genel Sekreter Fethi Süvari, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan ve Meclis Üyeleri, Kulp ilçesine gelerek DİSKİ'nin gerçekleştirdiği Kulp İçme Suyu İsale Hattı'nm açılışını gerçekleştirdi. 


Açılışa, Kulp Belediyesi Eş Başkanı Metin Dinar ile meclis üyeleri de katıldı. 

Kışanak, ilk olarak Kulp Belediyesine giderek, Belediye Eş Başkanı Metin Dinar'ı makamında ziyaret etti. Kulp Belediyesi meclis üyeleri, HDP ve DBP İlçe Eş Başkanlarının hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kışanak, el birliğiyle halkın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi. 


Temel ilkelerinin yerel ve yerinden güçlü yönetim olduğunun altını çizen Kışanak, öz yönetimin ancak böyle ayağa kalkabileceğini belirtti. Öz yönetimin oluşması için köy komünleri, kadın, mahalle meclisi ve gençliğin çalışmalarını kendi çalışmalarının bir parçası olarak gördüklerini dile getiren Kışanak, "Onlarla birlikte güçlenebilir ve çalışmalarımızı yürütebiliriz. İlçe belediyelerimizi de öz yönetimin temel dayanağı olarak görüyoruz' dedi.


Bu yıl Kulp'ta 100 km'lik yol çalışması planladıklarının bilgisini veren Kışanak, bunun 37 kilometresinin asfalt geriye kalan 63 km ise stabilize yol çalışması şeklinde olacağını kaydetti. Kulp'un heyelan bölgesi olduğunu, bu nedenle zeminde kaymalar yaşandığını söyleyen Kışanak, onun için menfezlerin açılması ve istinad duvarlarının yapılması gerektiğini, bu çalışmaların oldukça zahmetli ve maliyetinin yüksek olduğunu söyledi. 


İl Özel İdarenin zamanında çalışma yürütmediğinin farkında olduklarını dile getiren Kışanak, 2015 yılında 100 km'lik yol çalışmasını başarıyla tamamlayacaklarının sözünü verdi. 


Diyarbakır Pasurun Sesi





Geri Dön