19 / 04 / 2024

Kültür arazisi nedir?

Kültür arazisi nedir?

Bilindiği üzere orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı, kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, kültür arazisi nedir?



Kültür arazisi nedir?

Orman kadastro komisyonları tarafından hazırlanan orman haritasında, 2/B alanları “kırmızı” renk ile boyanıyor. Aynı orman haritasında; orman olan yerler “yeşil” ile boyanırken; tarla, bağ bahçe ya da yapılı yer gibi, orman ile ilgisi olmayan yerler kültür arazisi olarak adlandırılıyor ve de “sarı” renkle; deniz, göl ya da akarsu gibi yerler ise “mavi” ile boyanıyor. 


Ormanlar; “orman” vasfıyla; 2/B sahaları mevcut vasfıyla Maliye Hazinesi adına tahdit ve tespit görürken; kültür arazileri tapu sahibi ya da zilyedi adına tahdit ve tespit ediliyor. 


Orman haritasında sarı boyalı olduğu halde tapusu ve de zilyedi bulunmuyorsa, 3402 sayılı Kanunun 18’inci maddesi gereğince bu yerler de Maliye Hazinesi adına yazılıyor. 


6495 sayılı Kanun gereğince, Kadastro Ekipleri tarafından, orman kadastrosu yapılırken de yine orman haritasında sarı renkle gösterilen yerlerin tahdit ve tespiti gündeme geliyor.


Hazine arazileri kiralama şartları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön