19 / 04 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman turizmine yol haritası çiziyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman turizmine yol haritası çiziyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve insanlığa sunmak için Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri yakın markaja aldı. Adıyaman, 200’ün üzerindeki tarihi ve turistik yerleri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda bulunuyor...




Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve insanlığa sunmak için Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri yakın markaja aldı.


Sınırları içerisinde barındırdığı 200’ün üzerindeki tarihi ve turistik yerleri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda olan Adıyaman’ın turizmine yeni bir yol haritası belirleniyor. Nemrut Dağı, Perre Antik Kent, Arsemia, Eski Kahta Kalesi, Atatürk Barajı, Gölbaşı Tabiat Gölleri, Eski Besni Ören Yeri, Yüzen Adacıklar, Sahabe Safvan bin Muattal Türbesi, Menzil gibi önemli tarihi ve turistik yerler Adıyaman içerisinde bulunuyor.


Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, beraberinde Bakanlığın üst düzey yöneticileriyle Adıyaman’a gelerek, yerinde değerlendirmede bulundu.


Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, iki günlük Adıyaman temaslarında Nemrut Dağı’nın yeniden restorasyonu, Nemrut Dağı Hizmet Evi’nin hizmete açılması, Perre Antik Kent'in kamulaştırılması ve turizme açılması, Eski Kahta Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması, tarihi Oturakçı Pazarı’ndaki Tuz Hanı’nın restore edilerek turizme kazandırılması, Nemrut Panorama Müzesi ve Kültür Merkezi yapılmasıyla ilgili çalışmalarda bulundu.


Nemrut Dağı zirvesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan, Nemrut’un gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret eden Arıcı, “Yıllardan beri günümüze gelen bu varlıklarımızın gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Bunların korunması gerekiyor. Tabiatla baş başa yüksek bir yerde bulunan bu heykelleri gelecek nesillere aktarmamız lazım. 2013 yılında 400 bine yakın misafir buralara gelmiş. Amacımız bu sayıyı arttırmak. Buraya ulaşımı daha da kolaylaştırarak, dünyaya tanıtımını daha iyi yapabilmek amacıyla buradayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın buraya yatırımları devam ediyor. Burada notlarımızı alacağız, çalışmalarımızı yapacağız. 2014 bütçe çalışmalarında projeler bazında bu bölgeye yapacağımız yatırımları önümüzdeki günlerde hep beraber tespit edeceğiz” dedi.


Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve beraberindekiler ile Adıyaman'ın yöneticileri ve siyasiler turizmle ilgili toplantı yaptı. Arıcı’ya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Metiner, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu olmak üzere birçok kurum ve kuruluş temsilcisi eşlik etti.



Yurt Haber


Geri Dön