18 / 04 / 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya'da ofis açacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya'da ofis açacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Antalya'da bir ofis açacaklarını ve bir müsteşar yardımcısı ile ilgili bürokratların düzenli olarak kente gelerek turizm sektörünün sorunlarını yakından takip edeceklerini bildirdi.



Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Antalya'da bir ofis açacaklarını ve bir müsteşar yardımcısı ile ilgili bürokratların düzenli olarak kente gelerek turizm sektörünün sorunlarını yakından takip edeceklerini bildirdi.


Antalya'nın Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Mahalle Başkanları Toplantısı"nda konuşan Ünal, bir ülkenin kalkınmasının o ülkede yaşayan insanların mahallelerini, ilçelerini, şehirlerini ve ülkelerini sevmesiyle mümkün olduğunu söyledi. İnsanların mahalle ve ilçelerine aidiyet hissetmemeleri halinde yabancılaşacağını ifade eden Ünal, kalbinde sevgi olmayan, iyilik bulunmayan, kendisine ve ülkesine yabancılaşmış insanlar tanıdığını belirtti.


Bakan Ünal, bu insanların kendilerinin karşılarına ya aydın ya da sanatçı kisvesi altında çıktığına dikkati çekerek, "Hep aynı şekilde karşımıza çıkıyorlar. Bu ülkeye, bu toprağa, bu tarihe ve bu kültüre düşmanlık etmek için ve düşmanlık eden kim varsa onların yanında yer alacak şekilde karşımıza çıkıyorlar. Bu millet, mutlu ve kendi halinde yaşayan, ailesini, mahallesini, şehrini, ilçesini ve ülkesini toprağını, bayrağını seven kendi halindeki gizli kahramanlar onları çok iyi tanıyorlar. O yüzden bizim gönlümüz rahat. Sadece onlar tarafından temsilci seçilmiş olan bizler sadece onların bu güzel hikayelerine ve emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.


- "İnsanlığın ulvi değerleri Anadolu'da yaşatılıyor"


Türkiye'nin son 150 yılını büyük alt üst oluşlar, buhranlar ve kimlik krizleriyle geçirdiğini anlatan Ünal, şu ifadeleri kullandı:


"Büyük sorunlar ve büyük krizler yaşadık. Büyük medeniyetlerin, davaların, meselelerin krizleri ve sorunları olur. Son 13 yıldır bu sorunları çözerek, engelleri aşarak ve önümüze çıkan büyük krizleri yöneterek yolumuza güçlenerek devam ediyoruz. Her çözdüğümüz sorun, her aştığımız engel her yönettiğimiz kriz bizi daha da güçlendiriyor. Bizi biraz daha deneyimli ve tecrübeli hale getiriyor. Bugün yaşadığımız sorunlara bakıp da umutsuzluğa kapılmayın. Asla karamsar olmayın ve umudunuzu inancını kaybetmeyin. Bu ülkenin potansiyeline ve gücüne güvenin. Bu milletin o büyük medeniyetten miras olarak aldığı ve kalbinde bir ışık olarak taşıdığı o emanetin yerine ulaşacağından emin olunuz. O emanet bugün sadece Anadolu topraklarında bir insanlık adası olarak yaşatılan bugün bir güven adası olarak maalesef diğer dünya coğrafyalarında bu hassasiyetin kaybolduğunu esefle görüyoruz. Bir insanın ölümü bizim için insanlığın ölümüdür. Bir insanın ölümüne duyarsız kalırsanız, bir mazlumun çığlığına duyarsız kalırsanız, bir mağduriyet görüp de başınızı çevirirseniz bu bütün insanlara başınızı çevirmişsiniz demektir. Bizi yaşatan insan değerleri kaybedersek insanlığımızı kaybederiz. İşte insanlığın ulvi değerleri bugün Anadolu'da yaşatılıyor." 


- "Bu partiyi millet kurdu ve biz sadece tabelasını astık"


Türkiye'nin bugün insanlık adası olarak dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Ünal, bazı Avrupa ülkelerinin hala "3 bin mi, 5 bin mi mülteci alsak? Acaba Hristiyan mı? Eğitimli mi alsak" diye konuştuklarını söyledi.


Ünal, bu durumun adının ayrımcılık ve ötekileştirme olduğuna değinerek, "Bunun adı insanın kendisine yabancılaşmasıdır. Tarih bunu yazacaktır. Tarih ikinci dünya savaşında ve öncesinde bütün insanlık tarihi boyunca insanlığın değerlerine karşı yapılmış bütün saldırıları yazdığı gibi bunu da yazacaktır. Topraklar 2,5 milyon insana kucağını aştı ve onları en iyi şekilde misafir ediyor. Birleşmiş Milletler Yüksek Konseyi, Türkiye'deki kampları ve mültecilere dönük hizmetleri en iyi hizmet seçti" ifadesini kullandı.


Anadolu'da yaşayanların insanlık adına muhafaza edilmesi gereken en temel şeyin kalplerdeki insanlık ve iyilik duygusunu olduğunu iyi bildiğini vurgulayan Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:


"İnsan iyiliği unutursa insanlığı unutur. İnsan kendine yabancılaşırsa, kendi toprağına, annesine, atasına, ecdadına yabancılaşırsa bu insandan her türlü düşmanlık beklenir. Ülkesi aleyhine deklarasyonun altına imza da atar kendi devletine 'katliam yapıyor' da der. Fransa'da patlama olduğunda 129 kişi hayatını kaybettiğinde 'Fransa çocuklarına ağlıyor' manşetini atan gazete, Türkiye'de patlama olduğunda 'katliam ülkesi' diye manşet atıyorsa kendisine, insanlığa yabancılaşmış, kendisiyle, inançlarıyla, değerleriyle kavgalı olduğu için herkesle kavgalı olan kafa şekli, zihniyet şekli ortaya çıkar. AK Parti bu topraklara ait olan tarihi kültürü, insanlığı, değerleri ve kalbimizde muhafaza ettiğimiz iyilik duygusunu temsil ediyor. Biz kendimize yabancılaşmadık, yabancılaşmayız. Bizim hamurumuzu millet yoğurdu, kumaşımızı millet dokudu. Bir parti kurmadık. Bu partiyi millet kurdu ve biz sadece tabelasını astık" 


- Bakanlık Antalya'da ofis açacak


Ünal, Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu hatırlatarak, milliyeti belli olmayan uçağın angajman kuralları gereği düşürülmesiyle ve o uçağın Rusya'ya ait olduğunun anlaşılmasıyla Rusya ile Türkiye arasında sorun yaşama sürecinin olduğunu belirtti.


Ünal, bu sorunun önlerindeki süreçte çözüleceğine bütün kalbiyle inandığını bildirdi. Ünal, "Uluslararası ilişkilerde devletler sorun yaşayabilir ama herhangi bir şekilde toplumların sorun yaşama diye bir durumu söz konusu değil. Bizler, Rusları ve Rus halkını seviyoruz. Herhangi bir şekilde uluslararası ilişkilerden dolayı yaşanan sorunu konuşabiliriz ama burada bir düşmanlık ya da nefret söz konusu değil. Toplumlar arasında böyle bir şey olmaz. Önümüzdeki süreçte bu sorun o yüzden kaçınılmaz olarak çözülecektir" dedi.


Ünal, Antalya'nın bu sorundan etkilenmemesi için 50 gündür çalışmalar yürüttüklerini ve pazarın çeşitlenmesi ile Antalya'ya dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek turistlerle Rus turistin oluşturduğu açığı kapatmak için çalıştıklarına işaret etti.


Tüm dünyaya dönük uçaklara verdikleri 6 bin dolar desteğin dışında EXPO 2016 Antalya'nın da oluşturacağı kaldıraçla bu sorunu aşacaklarını ve Antalya'nın bir sorun yaşamayacağını düşündüklerini belirten Ünal, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Antalya'da bir ofis açacağız. Bir müsteşar yardımcısı ile ilgili bürokratlar düzenli olarak kente gelerek sektörün sorunlarını yakından takip edecek" diye konuştu.


Ünal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kendisine "Siz ofisi açarsanız Antalya Büyükşehir Belediyesinin Kaleiçi'ndeki binasını size tahsis ederiz" dediğine dikkati çekerek o binayı Dışişleri Bakanlığıyla birlikte kullanacaklarını ifade etti. 


İl başkanlarının şimdiden 2019'daki seçim çalışmalarına başlamasını isteyen Ünal, sandık görevlilerin sandıklardaki 350 seçmen ile 4 yılda eş, dost, akraba olması gerektiğini belirtti. Ünal, yol kazasına uğramadan 2023 yılındaki hedefleri gerçekleştirmek için çaba göstermeleri gerektiğini kaydetti.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantı bugün sona erecek. 


AA


Geri Dön