19 / 03 / 2024

Kumkapı Balık Pazarı yıkılıyor!

Kumkapı Balık Pazarı yıkılıyor!

İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş Projesinin bağlantı yollarının geçeceği güzergâhta bulunan Kumkapı Balık Pazarının yıkılması gündemde. İBBnin kiracısı olarak burada hizmet veren 36 tezgâh ve restoranda 570 kişi çalışıyor...



 1 kilogram hamsi almaya Kumkapıya gelen yurttaş evine Harem üzerinden dönecek

Kumkapı Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Kurt projeyi yürüten firmanın, mal sahibi olan büyükşehir ile görüşmesi gerektiğini ifade ederek Belediye yetkilileri bizimle görüşmüyor. Bizi ilgilendirmeyen bir proje yüzünden dükkânlarımız yıkılacak. Yıkılmasa bile önümüzden 10 şeritli yol geçecek. 1 kg hamsi almaya Kumkapıya gelen vatandaş evine Harem üzerinden dönecek diye konuştu.

İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş Projesinin bağlantı yollarının geçeceği güzergâhta bulunan Kumkapı Balık Pazarının yıkılması gündemde. İBBnin kiracısı olarak burada hizmet veren 36 tezgâh ve restoranda 570 kişi çalışıyor. Kendilerine bir öneri sunulmamasını, mal sahibi olan büyükşehir belediyesinin de konuya duyarsız kalmasını eleştiren esnaf, mağdur edilmeleri halinde yargıya başvuracak.

Ulaştırma Bakanlığının İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş Projesi için Yap-İşlet-Devret modeliyle açtığı uluslararası ihaleyi 30 Haziran 2008 tarihinde Türk-Kore Ortak Girişimi kazandı. Girişim, Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ (ATAŞ) ismiyle çalışmalarına başladı. Avrasya tünelinin temeli 26 Şubat günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.

Esnafın bilgisi yok

İşler bu noktaya geldikten sonra da halkın bilgilendirilmesi ve katılımını sağlamak için Avrasya Tüneli Çevre ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) çalışmalarına başlandı. Hazırlanan rapora göre projeden en çok 3 tezgâh ve kafelerin bazı kısımları ile bir restoranın bir bölümünün kaybedilmesi nedeniyle Kumkapı Balık Pazarı etkilenecek. Balık pazarının hemen önünden 8 şeritli yol geçecek. Yeni proje ile yıkılması gündeme gelen pazar için esnafa bu konuda henüz resmi bildirim yapılmadı.
Özlem Güvemli/Cumhuriyet


Geri Dön