18 / 04 / 2024

Kumkapı'daki balık hali Beylikdüzü'ne taşınıyor!

Kumkapı'daki balık hali Beylikdüzü'ne taşınıyor!

İstabul'un Kumkapı'da 1983 yılından bu yana hizmet veren balık halinin Beylikdüzü'ne taşınmasına onay verildi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Beylikdüzü ilçesinin Gürpınar sahilindeki 240 bin metrekarelikdolgu alanına inşa edilecek modern balık halinin planını oybirliğiyle kabul etti. Dünyanın en modern hallerinden biri olacak mekanda balıkçı barınağı, su ürünleri tesisi, mendirek, dalgakıran,kayıkhane ve otopark da bulunacak. Yeni halin müjdesini veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "En ileri teknolojiye sahip bu tesis ihracatımızı arttıracak. İstanbullulara 50 yıl hizmet verecek' dedi.
Sabah/Zeynel Yaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kumkapı'daki Su Ürünleri Hali, Gürpınar'a nakledilecek 
 
Kumkapı'daki Su Ürünleri Hali, şehrin gelişen ihtiyaçlarına cevap veremediği gerekçesiyle Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar Mahallesi'ne taşınacak. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Gürpınar'da 240 bin metrekarelik alanda inşa edilecek modern balık halinin planları, büyükşehir belediye meclisinde oybirliğiyle onaylandı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın da onay verdiği yeni Su Ürünleri Hali, Gürpınar sahilinde 240 bin metrekarelik dolgu alanda inşa edilecek ve dünyanın en modern hallerinden biri olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, balıkçı barınağı, su ürünleri tesisi, mendirek, çekek yeri, iskele, yanaşma yeri, dalgakıran, kayıkhane, depo, otopark gibi yapı ve tesislerden olaşacak hal için proje ihalesine çıkacak. AB ülkelerine su ürünleri ihracatı yapabilecek teknik, hijyenik ve fiziksel yeterliliğe sahip olacak yeni halin, Türkiye'nin su ürünleri ihracatını önemli ölçüde artırması hedefleniyor. Kumkapı'daki Su Ürünleri Hali, 1983 yılından bu yana 10 bin metrekaresi kapalı 27 bin metrekarelik alanda hizmet veriyor.
Zaman

Kumkapı Balık Hali Gürpınar'a taşınıyor 

Kumkapı'daki Su Ürünleri Hali, şehrin gelişen ihtiyaçlarına cevap veremediği gerekçesiyle Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar Mahallesi'ne taşınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Gürpınar'da 240 bin metrekarelik alanda inşa edilecek modern balık halinin planları, büyükşehir belediye meclisinde oy birliğiyle onaylandı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın da onay verdiği yeni Su Ürünleri Hali, Gürpınar sahilinde 240 bin metrekarelik dolgu alanda inşa edilecek.
Star


Geri Dön