24 / 04 / 2024

Kumla'dan kentsel dönüşüme onay çıktı!

Kumla'dan kentsel dönüşüme onay çıktı!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin deprem riskine karşı yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini söyledi.



Mahallelere yönelik yennde inceleme gezilerini Kumla ile devam ettiren Beledrye Başkanı Refik Yılmaz, Kalkın taleplerini görmezden gelerek siyaset yapanlann tabela partisi olmaktan öteye gidemeyeceğini kaydetti. 



Yılmaz, "Cihatlı Mahallesi mevkiinden Kumla ve Karacaali sırtlarına, Haydariye çevresine kadar olan, zeytin vasfını yitirmiş, ormanlaşmış, bakımsız arazilerin imara açılmasını istiyoruz. Gemlik'ln dört büyük mahallesinin yanı sıra Kumla bölgesi de alüvyon balçık arazı üzerine inşa edilmiş. Bizim için en değerli variık insandır. Gemlik'te 50-60 bin insanın hayatı risk altındayken, halka rağmen siyaset yapamayız' dedi Kumla muhtarları Kemal Karadeniz ve Abdullah Satı'nın da katıldığı kahvehane ziyaretlerinde vatandaşa deprem riski, kentsel dönüşüm, Kumla'ya yönelik hizmet ve yatırımların yanı sıra imar planlan hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Refik Yılmaz, insanı da zeytin ağacını da koruyacaklannı, ancak en değeri i varlığın insan olduğunu açıkladı Agaç sökme makinesiyle hiçbir ağacın zarar görmeyeceğini, sökülen zeytin ağaçlarının hazine arazisine veya başka alanlara dikilebileceğini anlatan Yılmaz, ilçenin kentsel dönüşüm konusundaki ihtiyaçlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoglu, Başbakan Yardımcısı Bülent Annç, bakanlar Faruk Çelik ve Idris Güllüce "ye ilettiklerini bildirdi. 



Halkın büyük desteğini aldıklarını vurgulayan Yılmaz, Kumla'ya destek verdiği yeni yerleşim alanlarının imara açılmasına muhalefetin de destek vermesi halinde ilçeye mahsus bir kanunun meclisten süratle geçeceğini söyledi Gemlik'in 40-50 yıllık geleceğinin planlanacağını, ilçeye özel yasa çıkması halinde Gemlik ve Kumlanın önünün açılacağını ve ilçe halkının daha sağlam zeminli arazilerde yaşayacağını ifade eden Yılmaz, yeni yerleşim alanlarının belirlenmesi konusunu halka ve muhalefete bıraktıklarını sözlerine ekledi. Kumlalıların sorularını da cevaplayan Yılmaz, yeni yerleşim alanlan konusunda destek olan vatandaşlara teşekkür etti.


Zafer


Geri Dön