25 / 04 / 2024

Kumla'ya dev yatırım!

Kumla'ya dev yatırım!

BUSKİ'den Gemlik Kumla Mahallesine 40 milyonluk dev alt yapı yatırımı çalışmaları başladı. Nüfusu 100 bine yaklaşan turistik Kumla Mahallesinin tüm altyapısının yenilenmesi planlanıyor. İşte ayrıntılar...



BUSKİ'den Gemlik Kumla Mahallesine 40 milyonluk dev alt yapı yatırımı çalışmaları başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi ve BUSKİ işbirliğiyle yapılacak çalışmalar kapsamında yaz aylarında nüfusu 100 bine yaklaşan turistik Kumla Mahallesinin tüm altyapısı yenilenecek. Gemlik'ten sonra Umurbey ve ardından Kumla Mahallesinde de yatırım atağına kalkan ekipler, kanserojen madde içeren asbestli boruların da değişeceğini açıkladı. 


Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol ve Vedat Büyükgölcigezli, BUSKİ İçme Suyu Daire Başkanı Mehmet Koz ve Kanalizasyon Daire Başkanı Mesut Boz'un yanı sıra teknik ekiple bir araya geldi. 


Turistik Kumla Mahallesinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu giderlerinin tamamen yenileneceğini ifade eden Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BUSKİ yetkililerine teşekkür etti. Alt yapı hamlesinin arıtma tesisi ile destekleneceğini vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kamulaştırması tamamlanan arıtma tesisi yapım ihalesinin de önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini müjdeledi. 



Bursa'da Meydan





Geri Dön