19 / 04 / 2024

Kurbağalıdere ihalesini 50.9 milyon TL'ye Özka İnşaat aldı!

Kurbağalıdere ihalesini 50.9 milyon TL'ye Özka İnşaat aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurbağalıdere için "davetli" ihale düzenledi. Kurbağalıdere'yi pis görüntü ve kokudan kurtaracak, eksik işlerin tamamlanması işini, ihaleye davet edilen 6 firmadan Özka İnşaat A.Ş aldı.



Kadıköy Kent Dayanışması geçen yıl düzenlediği etkinliklerle Kurbağalıdere'yi Türkiye gündemine taşımıştı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da, lBB'nin Kurbağalıdere'nin ıslah çalışmalarını tamamlamasını, kendilerinin de bu çalışmalara destek vereceklerini söylemişti. 


Bu tepkiler üzerine İBB, Kurbağalıdere için yeni bir ihale düzenledi. Davet usulüyle yapılan ihaleye 6 firma davet edildi. 5 firmanın teklif verdiği ihaleyi, özka inşaat A.Ş. + Kiska-Kom İnşaat ve Ticaret A.Ş. ortaklığı aldı. İBB'nin sözleşme imzaladığı özka, 50 milyon 926 bin 253 TL'ye imza attığı ihale kapsamındaki işleri 21 Mart 2017'ye kadar tamamlayacak. 


İlk ihaleyi de Özka almıştı 


İBB'nin 2012 yılında ihale ettiği, Kurbağalıdere'nin Kalamış-Eski DMO arasını kapsayan ıslah inşaatı işini de Özka İnşaat A.Ş.+AKM Yapı Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. ortaklığı almıştı. O tarihte "belli istekliler arasında" ihale yöntemiyle yapılan işi özka, 49 milyon 958 bin 607 TL'ye üstlenmişti. 


Kurbağalıdere risk yaratıyor 


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İBB Meclisi'nde yaptığı konuşmada Kurbağalıdere'yi gündeme taşımış ve şunları söylemişti: "İSKİ tarafından 3 yıl önce Kurbağalıdere'de başlatılan ıslah çalışmaları yanlış başlatılmasından dolayı tüm kanalizasyon suları Marmara Denizine akarak ciddi bir risk oluşturuyor. 3,5 kilometrelik dere ıslahı 3 yıldır bitirilemedi. Biz bu kirliliği yaşamak zorunda değiliz. 


Kadıköy, bürokratlar tarafından özellikle ihmal ediliyor. Çalışmaların özellikle böyle bırakıldığını düşünmeye başladım. Bu meclisin bu duruma el atması gerekiyor. Başkan Kadir Topbaş ile görüştüm ciddi şekilde ilgileneceğini söyledi ama gerisi gelmedi". 




Mehmet DEMİRKAYA/Yurt Gazetesi


Geri Dön