25 / 04 / 2024

Kurbağalıdere ıslah edilecek!

Kurbağalıdere ıslah edilecek!

Kurbağalıdere, Dünya Bankası'ndan gelecek kredi ile ıslah edilecek



Bastıran yaz yağmurlarında belediye işçisi Mevlüt Macit'in hayatını kaybetmesiyle gündeme yeniden oturan Kurbağalıdere, Dünya Bankası'ndan gelecek kredi ile ıslah edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 45 yaşındaki belediye işçisi Mevlüt Macit'in sel sularına kapılıp kaybolduğu Kurbağalıdere'yi, Dünya Bankası'ndan aldığı kredi ile ıslah etmeye hazırlanıyor. Belediye ihaleyi önümüzdeki perşembe günü yapacak.

Yaz yağmurlarıyla haziran ayı başında taşması ve belediye işçisi Mevlüt Macit'i alıp götürmesiyle yeniden kamuoyunun gündemine gelen Kadıköy-Kurbağalıdere nihayet köklü bir şekilde islah edilecek.

İBB, Dünya Bankası'ndan (IBRD) Altyapı Projesi'nde kullanılmak üzere aldığı kredinin bir kısmını, Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü'ne, `Kadıköy Kurbağalıdere Islahı İnşaatı' işinin finansmanı için tahsis etti.

KAPALI TEKLİFE DAVET

Belediye firmaları, 24 Haziran 2010 tarihinde yapılacak `Kurbağalıdere İslahı İnşaatı' ihalesine, Dünya Bankası satın alma esas ve usulleri doğrultusunda, Ulusal Rekabetçi İhale yöntemiyle kapalı teklif vermeye davet etti.

FİRMALARA YETERLİLİK KISTASI 

İBB, söz konusu ihaleye katılacak olan firmaların, son 3 yılda yaptıkları inşaat işleri cirosunun toplamının aritmetik ortalamasının en az 5 milyon dolar olmasını şart koştu.

Belediye ayrıca teklif verecek olan firmalardan, teklif ettikleri bedelin yüzde yüzü kadar nehir/dere ıslahı işleri, arıtma tesis inşaatı, yağmursuyu şebeke inşaatı, atıksu şebeke inşaatını başarılı bir şekilde tamamlamış olmasını istiyor. Teklif verecek olan firmaların, daha önce yaptıkları işler nedeniyle işverenle bir ihtilaflarının da bulunmaması gerekiyor. İBB'nin ihale şartnamesine göre, teklif verecek olan firmaların,  2 milyon 100 bin TL banka nakit kredi olanaklarının bulunması isteniyor. 
Star/Şenol Baştakar

 


Geri Dön