26 / 04 / 2024

Kurbağalıdere Marmara’yı zehirliyor!

Kurbağalıdere Marmara’yı zehirliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıldır ıslah çalışması süren Kurbağalıdere’den Marmara denizine akan kanalizasyon suları, özellikle Kadıköy sahillerinde zehir saçıyor. Marmara Denizi'nde kirlilik oranı yüksek!



Kadıköy Belediyesi tarafından Kurbağalıdere’nin 7 ayrı noktasından alınan örneklerin tahlil sonuçlarına göre, koli basili oranı olması gereken seviyenin oldukça üzerinde seyretmesinden dolayı, Kadıköy sahilleri ve Marmara denizi son yılların en büyük kirliliğini yaşıyor.


Tahlil sonuçlarına göre özellikle 7 bölgeden denize girmek son derece riskli ve tehlikeli. Sınır değeri azami 200 olması gereken E.Coli sayımı; Moda Deniz Kulübünde 410, Fenerbahçe Burnunda 390, Kalamış Marina’da 6 bin 500, Yoğurtçu Parkı bitiminde 6 bin 900. Tahlillerde ayrıca denizde hiç olmaması gereken ve bağırsak enfeksiyonlarına neden olan (Fekal Streptokok) bakteri gurubu ise tehlikenin bir başka boyutu.


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “ Vatandaşlarımızı denize girmemeleri konusunda geçen yıl da uyarmıştık. Bu sene de değişen bir şey yok. Aldığımız sonuçlara göre denize girmek oldukça riskli. Kurbağalıdere’de yeterince hızlı çalışılsaydı ıslah şimdiye kadar bitmiş olurdu. Halk tehlike altında! Dolayısıyla insanların sağlığını riske atmaya kimsenin hakkı yok.” açıklamasını yaptı.



Hürriyet





Geri Dön