29 / 03 / 2024

Kurbağalıdere’nin kirlilik sorunu yeniden gündemde!

Kurbağalıdere’nin kirlilik sorunu yeniden gündemde!

İstanbul’da ki sağanak yağmur ile beraber Kurbağalıdere’nin kirlilik sorunu tekrardan gündeme geldi. Kadıköylüler, "İBB Kurbağalıdere’yi yerinde incelesin" diyerek tepki gösterdi.



İstanbul’da ki yoğun yağış ile beraber Kurbağalıdere’nin kirlilik sorunu tekrardan gündeme geldi. Sağanak yağmur sonrasında Kurbağalıdere’nin su oranında ki artış ile birlikte dereye karışmış olan atıklar kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi. Pet şişeler ve çeşitli katı atıkların olduğu gözlenen Kurbağalıdere için Kadıköylüler “İstanbul Büyükşehir Belediyesi güneşli havalarda değil, yağmurlu havalarda gelsin görsün kurbağalı derenin halini. Kurbağalıdere taştığı zaman ne oluyor, bu kadar çöp nasıl birikiyor gelsin yerinde görsün” dedi.


Sanayi atıkları geldi


Kurbağalıdere’nin pisliğinin Marmara Denizi’ndeki ekolojik yaşamı da olumsuz olarak

etkilediğine vurgu yapan Kadıköylüler, bu soruna karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özenli

bir çalışma yürütmeleri gerektiğini belirtti. Kurbağalıdere’de katı atıkların yanı sıra sanayi tipi kablolarında dereye karıştığını iddia eden Kadıköylüler, bu atıkların Marmara Denizine karıştığını ifade etti. “Kurbağalıdereye, pet şişeler, kutular, sanayi tipi rulolar ve kablolar geliyor. Bunların hepsi Marmara Denizi’ne gitti” diyen Kadıköylüler bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını

 istediklerini dile getirdi.



Gazetemistanbul


Geri Dön