20 / 04 / 2024

Kürşat Ufuk: Her yıl yüzde 50 büyümeyi planlıyoruz!

Kürşat Ufuk: Her yıl yüzde 50 büyümeyi planlıyoruz!

Pana Holding, Anadolu Yakası'nın önemli oyuncularından Selimoğlu İnşaat'ı satın aldı, Fikirtepe'de A Takımına girdiklerini söyleyen Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, her yıl yüzde 50 büyüme planlıyor.



İSMİ yıllarca Kurtlar Vadisi dizisiyle anılan Pana Film ve kurucusu Raci Şaşmaz 2011'de dizinin başrol oyuncusu kardeşi Necati Şaşmaz ile yollarını ayırıp hisselerini devrederek inşaat sektörüne girmişti. Bu süreçte yeniden yapılandırılan Pana Holding, Pana Yapı ve Pana Yapım olarak Raci Şaşmaz ve Kürşat Ufuk ortaklığındaki iki şirketle hizmet vermeye başladı. 

Şimdilerde konutta Fikirtepe bölgesinde parlayan şirket, reytinglerde üst sıralarda yer almayı başaran Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yapımcılığını üstleniyor. İnşaata 150 milyon sermaye ile giren firma yıllık 400 milyon olan cirosunu her yıl yüzde 50 artırarak yükselişini sürdürmeyi hedefliyor. Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk ile Fikirtepe'ye yeni bir soluk getiren projelerini konuştuk. 


¦ Fikirtepe kentsel dönüşüm dolayısıyla oldukça hareketli. İnşaat için zor bir bölge değil mi? 

- Fikirtepe keyifli ama evet bir o kadar da zor bir proje alanı. Bölgede ofisi olan tek firmayız. Büyük firmalar buraya girmekten imtina ediyor. Çünkü arsa sahipleriyle anlaşma sağlayabilirsen hayata geçirebileceğin bir proje. 

Yaklaşık 2 bin 500-3 bin aileyle birebir konuşmak zorundasınız. Burada yaşayan vatandaşlarla sıcak bir ilişki yakaladık. Bölge halkı projeye inandı, güzel ilerliyoruz. 


¦ Neden Fikirtepe? 

- Anadolu Yakası'nda konut sıkıntısı var. Alaşehir'de açılacak Finans Merkezi sonrasında şehre gelecek 50 bin kişi ile bu sıkıntı artacak. Ataşehir full dolu, Ümraniye'de açılım yapabileceğiniz bir alan yok, dolayısıyla yalcın bir süre sonra Fikirtepe Anadolu Yakası'nın yıldızı olacak. 

Her sene 3-4 bin konut teslimi 


¦ Yakın zaman önce bir satın almanız oldu... 

- Holding olarak 2005 yılından beri çoğu sanayi tesisi olmak üzere inşaat yapıyoruz. Toplamda 100 bin m2'ye yakın inşaat yaptık. Anadolu Yakası'nın prestijli inşaat şirketlerinden, zaten 4 senedir iş ortaklığımız olan Selimoğlu İnşaatı satın aldık. Şimdi daha da güçlendik. Her sene 3- 4 bin konut teslim ediyoruz. Fikirtepe'de A Takımına girdik, inşaatta ilk 5'e girme hedefimiz var. 


¦ Fikirtepe'deki diğer projeler ne durumda? 

- Toplamda tüm inşaat şirketlerinin 57 projesi var. Pana Yapı'nın bölgedeki ilk projesi olan Brooklyn Park'ı 2016 sonunda teslim edeceğiz. Aynı dönemde 6 firma daha konutları bitirecek. 

2016'da bu bölgede 5 bin, 2017 ve 2018'de 20'şer bin konut bitmiş olacak. Bölgenin oturması 2 yıl sürer.

 

¦ Kaç konut yapmayı planlıyorsunuz? 

- Fikirtepe'nin standartlarını yükseltecek yaklaşık 3 bin konut yapacağız burada. Yeni Fikir tepe'd eld ilk projemiz Brooklyn Park. Ardından 'Broklyn Life' ve 'Brooklyn Dream' geliyor. Brooklyn Park'ı 2016 yılı Aralık ayında teslim etmeyi planlıyoruz, ruhsatını aldık, satışlarımız yüzde 65 seviyesine geldi. Brooklyn Life projesi için ruhsat aşamasındayız, binaları yıktık, ocak şubat gibi lansmanı olacak. 16 dönüm alanda 488 konut yıkıldı. 


¦ Brooklyn Park projesi sadece konut olarak mı planlandı? 

- Anadolu Yakası insanı denizi görmek, denize yakın olmak ister. Yürüyüş ve bisiklet yolları olsun, alışveriş yerlerine yakın olsun ister. Bunu göz önünde bulundurarak Brooklyn Park'ta Bağdat


-Fikirtepe Ataşehir gibi trafik sorunu yaşar mı? 

Metro, metrobiis ve Avrasya tüneli sebebiyle sorunsuz bir ulaşım ağı olacak. Araçlar tünelle birlikte 14 dakikada Kazlıçeşme'de olabilecek. Brooklyn Park Projesi'nde finikiiler sistemle Fikirtepe'nin ortasına kadar çıkabilecek insanlar. 


¦ Şirketin önümüzdeki dönem rakamsal hedefleri? 

2016'da yaklaşık 400 milyon TL, 2017'de 700 milyon TL hedefliyoruz. 


¦ Yakımnızdaki EMAAR Projesi bölgeyi nasıl etkiler? 

- EMAAR Anadolu Yakası'na Arap turist çekecek bir proje. Araplar böylelikle Anadolu'yu keşfedecek. Bunun Füdrtepe'ye de katkısı olur. 


Finikülerle bağlantı olacak 

Caddesi ve mahalle kültürü sıcaklığında bir yaşam alanı planladık. 2 kilometrelik bisildet yolu yaparak meydanlar ürettik. Bağdat Caddesi'ndeki mağaza planının benzeri, büyük perakendecilerin girebilecelderi iş yerleri tasarladık çünkü bu bölgede yaklaşık 40 bin konut olacak ve işyerleriyle birlikte yaklaşık 150 bin kişi yaşayacak. 


Metrekare fiyatlarının ne olması bekleniyor? 

İnsanlar metrekare fiyatının 15 bin TLye çıkacağını düşünerek konutunu satmıyor, bekletiyor. Fikirtepe'de 25 proje bitti, yıkıldı, yapılıyor. Her hafta bir projeye başlanıyor. Alışveriş alanlarının ve yerleşimin tamamen bitmesi 2020'yi bulur. Yatırım değeri olarak merkezi konuma sahip projeler her zaman daha değerlidir. 


Neden proje isimleri hep Amerika'dan? 

Projelere yapımı süren finans merkezi'nin Manhattan algısı sebebiyle Amerika'dan esinle Hollyvvood, Broadway, Brooklyn isimlerini verdik. Böyle başka isimlerin de hakkını aldık. 


¦ Üsküdar'da da yeni bir çalışmanız var... 

2017-2018'de başlamayı planladığımız Safahat Projesi için Üsküdar Mehmet Akif Mahallesi'nde 600 dönüm yer topluyoruz, yüzde lO'unu topladık. 4 katlı binalardan oluşacak, 3 bin konutluk, alabildiğine Boğaz manzaralı bir proje bu. Burada 3 + 1 ve 4+1, ailelere hitap eden, yeşil alanı bol bir proje tasarladık. 


¦ Çeşme'de de bir inşaat projeniz başlayacak... 

Çeşme Garden projesi için 250 dönüm arsaya ruhsat aldık, villa başına bin m2 arsa payı olan taş binalar yapılacak. Kasım ayında başlıyoruz. 124 villa ve özel konut olmak üzere 200 konut planlanıyor. 


¦ Ailenize valdt ayırabiliyor musunuz? 

- İki oğlum var. 23.00'den önce eve gidemiyorum. Çocuklarla da artık bir yere gidemiyorsunuz. Çocuğu 5 yaşına kadar her yere taşırsınız ama sonrasında herkesin bir programı oluyor. Denk getirebilirsek sinemaya gidiyoruz. En son Cem Yılmaz'ın filmini izledik. Antika topluyorum 


¦ İş dışında neler yaparsınız? 

- Hobisi olmayan bir insanım. Bizdeki çalışma hastalık seviyesinde. Günde 6 saat uyuyorum. Spora başladım. Antika, 2. el eşya toplamayı severim, artık evde yer kalmadığı için alıp diğer evlere götürüyorum veya eşe dosta veriyorum. 


¦ Yemelde aranız nasıl? 

- Yemek ayırmıyorum ama hanım beni mutfağa almaz. 98 doğumlu oğlum geçen gün "Baba Amerika'ya yemek yemeye gidelim, michelin yıldızlı restoranları deneyelim" dedi. Tam bir y kuşağı.

 

¦ Seyahate çıkar mısınız? 

- Yurt içinde çıkamıyorum. Fuar için yurt dışına çıktığımda çocukları gayrimenkul fuarlarına gezmeye götürüyorum. 

Depo Savaşları favorim 


¦ Televizyonda ne izlersiniz? 

- Genelde tematik kanalları izlerim. Depo Savaşları'na bayılıyorum. Toplayıcı olduğum için ilgimi çekiyor. 


¦ Dizi izliyor musunuz? 

- Pana Yapım olarak kendi çektiğimiz 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ı bazen bir araya toplanıp izliyoruz Başka dizi izlemiyorum. 



Yeni Yüzyıl


Geri Dön