28 / 03 / 2024

Kurt Makina'nın yeni tesisinin inşaatı bitti!

Kurt Makina'nın yeni tesisinin inşaatı bitti!

Kurt Makine, yeni açılacak tesisle birlikte halen 49 olan çalışan sayısını 80'e çıkarmayı ve ciroyu ikiye katlamayı hedefliyor. Kemal Kurt, üretimin yüzde 85'ini ihraç ettiklerini söyledi.



Kurt Makine, yeni açılacak tesisle birlikte halen 49 olan çalışan sayısını 80'e çıkarmayı ve ciroyu ikiye katlamayı hedefliyor. Kurt Makine'nin tarım makineleri ürettiğini anlatan firma sahibi Kemal Kurt, üretimin yüzde 85'ini ihraç ettiklerini söyledi Her yıl ortalama yaklaşık 3 milyon euro'luk ihracat yaptıklarım kaydeden Kurt; Bulgaristan, Romanya, Moldova, Litvanya, Letonya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, İran ve Mısır'ın önemli ihraç pazarları arasında sayılabileceğini bildirdi. Her yıl yaklaşık 300 bin euro tutarında hammadde ithal eden firmalarında üretimin yüzde 90'ınm yerli malzemeyle yapüdığına belirten Kurt, 2013 yılı cirolarının ise 8 milyon lirayı bulduğunu kaydetti. Bu yılın ilk üç çeyreğinde ise ciroda 10 milyon lirayı bulduklarım aktaran Kurt, daha büyük alet ve ekipmanlar üreterek, ciro artışını destekleyeceklerine dikkat çekti. 

Yeni tesis için 6 milyon liralık harcama yapacak Firmalarının Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan yeni işletme inşaatım 2015'in başmda tamamlayacağım açıklayan kemal Kurt, şöyle devam etti: "Hayrabolu'daki yeni tesis 32 bin metrekare açık alan, 8 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek. Yeni yatırım için yüzde 20'lik sapmayla netleşecek olan 6 milyon TL civarında para harcanacak. Daha sonra toplam projemiz 16 bin metrekare kapalı alan. 

İkinci etapta da yarım kalan 8 bin metrekare alanı bitirme planımız var. Kurt Makina, yeni açılacak tesisle birlikte şuan 49 olan çalışan sayısını 80'e çıkarmayı ve ciroyu ikiye katlamayı hedefliyor." Trakya Kalkınma Ajansı'na üretimin artırılmasıyla ilgili 1 milyon 250bin lira maliyetli proje verildiğini ifade eden Kemal Kurt, projenin 498 bin liralık kısmını ajanstan hibe yoluyla almayı planladıklarım belirtti. Büyük alet ve ekipmanların üretilmesine yönelik Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Kurt, yürütülen bu çalışmalarla beraber sunulacak yeni ürünlerin öncelikle Türkiye pazarına sunulacağını, talep görmesi halinde ihraç edilmeye başlanacağını duyurdu. 2015 yılında ürün gamlarını genişletmek istediklerini sözlerine ekleyen Kurt, "2015 yılında Almanya Hannover'de düzenlenecek olan Uluslararası Tarım Makineleri Fuarına katılmayı istiyoruz" dedi. 


Dünya Bölge


Geri Dön