26 / 04 / 2024

Kurtköy Gayrimenkul'ün yüzde 50 hissesi Euro Taurus'a devredildi!

Kurtköy Gayrimenkul'ün yüzde 50 hissesi Euro Taurus'a devredildi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş Optimum Ankara Alışveriş Merkezi'nin maliki bulunan Kurtköy Gayrimenkul. nezdinde sahip olduğu hisselerin yarısının Euro Taurus S.a r.l'ye devri yapıldı...




Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş tarafından yapılan açıklama;


Şirketimiz'in, Optimum  Ankara  Alışveriş Merkezi'nin maliki bulunan Kurtköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret A.Ş. nezdinde sahip olduğu hisselerin %50'sinin Goverment of Singapore Investment Corporation Realty Pte Ltd. 'nin dolaylı hakimiyeti altındaki şirketi olan Euro Taurus S.a r.l'ye devrine ilişkin olarak 04.03.2013 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır. Hisse devir işlemi Hisse Devir Sözleşmesi'nde öngörülen önşartların taraflarca yerine getirilmesi ve yasal onayların alınmasının ardından tamamlanacaktır.


Bu açıklamada bahsi geçen konuya  ilişkin olarak, Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından daha önce 26.01.2012 tarihli karar ile SPK'nın Seri:VIII, No:54 Tebliği'nin 15. maddesi kapsamında içsel bilginin açıklanmasının ertelenmesine karar verilmiştir. Söz konusu erteleme kararı, sürecin olumsuz etkilenmemesi için şirketin meşru çıkarları ile yasal haklarının korunması ve henüz kesinleşmeyen işlem hakkında yatırımcıların yanıltılması riskinin oluşturulmaması amacıyla SPK Tebliğleri çerçevesinde alınmış olup, erteleme sebepleri ortadan kalkar kalkmaz işbu açıklama yapılmaktadır.



Geri Dön